Жълт код е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца,

...
Жълт код е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца,
Коментари Харесай

Половин България е с предупреждение от първа степен за опасно време утре

Жълт код е в действие за областите: Видин, Монтана, Враца, София-област, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Разград. Това демонстрира информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Очакванията са за мощен запад-северозападен вятър с пориви до 20-24 m/s.

През нощта ще доминира ясно време, след среднощ с раздрана висока облачност. Ще продължи да духа запад-северозападен вятър, ще е най-вече сдържан. Преобладаващите минимални температури ще са сред 0° и 5°, в София – към 2°. Утре ще бъде прохладно, с сдържан в доста региони и мощен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, вечерта намаляваща до най-вече ясно време. Ще бъде съвсем без превалявания. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София – към 10°.

В планините ще е прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и краткотрайно плевел северозападен вятър. Облачността ще е най-вече забележителна, на обособени места със слаби снеговалежи, само че поради мощния вятър има условия за виелици и снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че превалявания са малко евентуални. Привечер облачността ще се раздра и ще намалее. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 8° и 12°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР