Изявления на президента Реджеп Тайип Ердоган по редица въпроси са

...
Изявления на президента Реджеп Тайип Ердоган по редица въпроси са
Коментари Харесай

Ердоган: Наясно сме с тактиката на САЩ за залъгване, но стига толкова

Изявления на президента Реджеп Тайип Ердоган по редица въпроси са измежду акцентите на турския щемпел през днешния ден.

Турските издания открояват предизвестията, които турският президент насочи за следващ път към Съединени американски щати поради поддръжката им за сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН).

В информация, озаглавена " Последно предизвестие към Съединени американски щати ", в. " Стар " цитира Ердоган, който обърна внимание върху решението на Съединени американски щати да разположат наблюдателни пунктове в Северна Сирия (край границата с Турция) и посочи, че Вашингтон продължава да сътрудничи с терористичната формация СЗН/ПКК (Сили за отбрана на народа/Кюрдска работническа партия), предава Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис заяви предходната седмица, че Вашингтон има желание да разположи няколко наблюдателни поста в региона на сирийско-турската граница, с цел да се избегне напрежение сред Турция и сирийските кюрди, съдружници на интернационалната антиджихадистка коалиция.

Наясно сме с тактиката им (на САЩ) за залъгване, само че стига толкоз, сподели Ердоган.

Анкара е срещу тактиката на Съединени американски щати за въоръжаване на сирийските кюрдски сили в битката против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Северна Сирия.

Ердоган през вчерашния ден насочи апел към Съединени американски щати да престанат да въоръжават сирийските кюрдски бойци, които съставляват опасност за Турция.

" Стар " осведоми, че се чака на 30 ноември или на 1 декември турският държавен глава да се срещне с американския президент Доналд Тръмп и със съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън в границите на срещата на върха на Г-20 в Аржентина.

Водещите турски вестници тази заран поместват на първите си страници 20-те оповестени през вчерашния ден от Ердоган претенденти за кметски постове на огромни турски градове за идните на 31 март локални избори.

" Йозхасеки в Анкара, Зейбекджи в Измир " ( " Гюнеш ", " Акшам " ), " Голяма смяна в доста окръзи " ( " Миллиет " ). Това са заглавията по тематиката на някои от вестниците, които акцентират, че президентът сменя тактиката си за някои от огромните градове в страната.

Ердоган разгласи през вчерашния ден претендентите за кметове на градовете Афионкарахисар, Анкара, Балъкесир, Бингьол, Чанаккале, Чанкъръ, Чорум, Ескишехир, Хатай, Измир, Караман, Коня, Муш, Сакария, Сивас, Токат, Трабзон, Ушак, Йозгат.

Вестниците извеждат на напред във времето решението за кандидат-кмет на столицата Анкара да бъде повдигнат Мехмет Йозхасеки, който е някогашен министър на околната среда и благоустройството.

Бившият министър на стопанската система Нихат Зейбекджи бе повдигнат за кандидат-кмет на Измир, считан за цитадела на главната опозиционна Народнорепубликанска партия.

Същевременно в. " Тюркие " отбелязва, че единадесет от претендентите за кметове на ПСР са относително нови имена за турската общност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР