Изявлението на г-жа Габриел, че основната цел на бъдещото правителство

...
Изявлението на г-жа Габриел, че основната цел на бъдещото правителство
Коментари Харесай

Взривът от 1. май: Иван Гешев иска Борисов и Габриел да бъдат разпитани като свидетели

" Изявлението на госпожа Габриел, че главната цел на бъдещото държавно управление е да бъда отхвърлен и надлежно преустановяване на разнообразни каузи за Бойко Борисов като " Барселонагейт " и " Чекмеджегейт " са свързани. " Това съобщи някогашният основен прокурор Иван Гешев за " Евроком " във връзка молбата му до Софийската градска прокуратура.

" Предвид организираността, подредеността и хронологията на тези събития, имам обосновано съмнение, че няма по какъв начин тези неща да не бъдат свързани ", добави Гешев.

В молбата, която е с копие до Върховна прокуратура и Европол, Гешев показва, че органите на досъдебното произвеждане не са осъществили отговорностите си към него като потърпевш. Тоест, за тези 9 месеца той не е осведомен с хода на следствието. Разпитван е през първия ден, само че " има още доста условия, които мога да изложа и се надявам да ми се даде опция да ги обясня ", добави той.

Сред настояванията му са и да бъдат назначени следствен опити с небронирано транспортно средство и разпит на всички лица, които все още на гърмежа са били наоколо.

" Само 2-3 минути преди и 2-3 минути след гърмежа се разминах с голям брой коли в противоположната посока на моето придвижване и в случай че инцидентно имаше коли на мястото на атентата, до вечерта щяха да бъдат трупове. ", изясни Гешев и добави, че даже самият той предходният ден е бил с неброниран автомобил.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР