Изявление на Billa, dm, Kaufland, Lidl, ProMarket, T Market, Аванти

...
Изявление на Billa, dm, Kaufland, Lidl, ProMarket, T Market, Аванти
Коментари Харесай

Скандални намеци! Вижте острото изявление на Billa, dm, Kaufland, Lidl, ProMarket, T Market, Аванти и Фантастико!

 Изявление на Billa, dm, Kaufland, Lidl, ProMarket, T Market, " Аванти " и " Фантастико " във връзка признатото Постановление на Министерския съвет за обезпечаване на сновни групи храни, създадени на територията на Република България в комерсиалните обекти, представляващи вериги от магазини: 

Работим доста добре с министерствата на стопанската система и опазването на здравето за превъзмогване на последствията от рецесията и прецизно постановяваме в нашите обекти верните ограничения на държавното управление в тази тенденция. Изненадани сме от предложенията на земеделския министър, и то в миг, в който успяхме да убедим потребителите, че няма проблем с доставките на съществени артикули и потреблението се възстановява. 

Приетото разпореждане е неработещо на процедура - по този начин и не се организира среща с нас, с цел да предложим ограничения за поддръжка на българските производители, работещи от на следващия ден. Видяхме деструктивно държание от земеделския министър Десислава Танева - позволяваме, че при приемането на постановлението е подвела своите сътрудници в държавното управление по отношение на негово съответно наличие, да вземем за пример 90% монопол за млечните артикули. 

Нашата съществена отговорност е да пазиме ползите на милионите български консуматори, които чакат от нас богат избор от безвредни висококачествени храни на преференциални цени – министър Десислава Танева да им изясни от кои обичани свои артикули би трябвало да се лишат, с цел да сложим на рафтовете по разпореждане с постановлението други - на близки до нея кръгове. 

Ние поддържаме българските производители и фермери – щандовете в нашите магазини сами приказват за това. А какво действително направи министър Танева за българските фермери и производители? 

С признатото разпореждане не се усилват българските артикули в комерсиалните вериги. С него страната единствено преразпределя пазара сред българските производители, като дава преимущество на едни производители за сметка на други. Преразпределянето на пазара се прави не на база качество и цена на стоката, а според от местоположението на производителя. Чии ползи в действителност пази министър Танева?  

Проектът се отнася единствено за няколко търговски вериги, а не за целия отрасъл, което изкривява свободната конкуренция сред търговците и ги слага в неравностойно състояние. Защо министър Танева желае да контролира под 40% от пазара на търговия с храни и да остави всички останали при по-изгодни условия? 

От пресата през вчерашния ден научихме, че министър Танева планува дотации за търговски вериги. Любопитни сме да разберем в кои търговски вериги министър Танева насочва тези дотации и дали тези вериги попадат в обсега на регулациите на постановлението. Ние не желаем дотации! Единственото, което желаем, е да се резервира пътят, определен от България – част от европейския обединен пазар, на който посредством нас изнасят значително български производители. 

Ние не носим отговорност за проблемите в селското стопанство, трупани с години – 11 милиарда лева от европейските фондове са отишли в няколко джоба вместо за сливане и подкрепяне на дребните производители. Българско сурово мляко за 90% от пазара в България няма - ще продават на потребителите артикули със изсъхнало или вносно мляко на каквито си желаят цени при обезпечени с разпореждане 90% техни артикули на рафта – ето това е господстващо състояние, учредено на изчезнала в България суровина. Нека публицистите поразровят в интерес на чий джоб. И веригите няма да могат да спрат това негарантирано и занижено качество да стигне до потребителите, тъй като постановлението ни задължава да го продаваме. Чий интерес пази в млечния бранш министър Танева? На дребните фермери или на някой огромен олигарх? 

Ако с такива ограничения се вземат решение проблемите на производителите, да задължим и търговците на техника да имат 90% българска стока. Така ще развием и индустрията и министър Танева може да възроди Аграрно-промишлените комплекси (АПК). 

Добрите практики в Европа сега за отбрана на локалните производители включват само доброволни ограничения, а не регулации, да вземем за пример страната да изкупува от дребните фермери за подготвяне на храна за лечебни заведения, учебни заведения, детски градини и обществен патронаж. Защо министър Танева не е направила това? Какъв е делът на българските храни там? 

Ние не носим отговорност за икономическите резултати от държавното разпореждане – попитайте Министерството на стопанската система (благодарение на чиято кооперативност от началото на рецесията дружно преодоляхме проблемите с продоволствието на населението) какво значи това, тъй като това е министерството, което и в изключителното състояние се стреми да резервира съществени правила на пазарно държание в интерес на българския консуматор. 

Ние имаме вяра, че свободният пазар, конкуренцията и съдействието пазят най-добре ползите на потребителите и стопанската система на България - другото видяхме, че не работи, или дано намерено се върнем в социализма, водени от министър Танева. 

Приетото разпореждане опонира на българското и европейското законодателство – скандално е български министър да афишира пред необятна група хора, в това число собствен сътрудник министър, цитираме " Брюксел не ме интересува “ в диалог, записан от самото министерство, а сме се наредили за идващ пакет финансиране от Европа и за чакалнята към еврозоната. 

Постановлението основава причина за корупция с неразбираеми понятия като " задоволително място “ и " по подобаващ метод “, които ще се поясняват и ползват от държавни служители по районите без ясна нормативна база. Дали това не е измежду главните цели на министър Танева?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР