Изявите на Марк Зукърбърг на горещия стол в Конгреса на

...
Изявите на Марк Зукърбърг на горещия стол в Конгреса на
Коментари Харесай

Facebook спечели $24 милиарда от изявите на Зукърбърг, но има още да наваксва

Изявите на Марк Зукърбърг на горещия стол в Конгреса на Съединени американски щати се отразиха позитивно на Фейсбук. След 2 дни и общо към 10 часа разпит от депутатите акциите на обществената мрежа нарастнаха с повече от 5% (основно през първия ден, в който приказва Зукърбърг), увеличавайки пазарната стойност на софтуерната компания с още 24 милиарда $.

Ценните бумаги обаче имат да наваксват още доста, защото след експлоадирането на абсурда с Cambridge Analytica Фейсбук изгуби съвсем 80 милиарда $ от пазарната си стойност.

 Изтича ли времето на Марк Зукърбърг отпред на Фейсбук?
Изтича ли времето на Марк Зукърбърг отпред на Фейсбук?

Основателят на обществената мрежа остава с все по-малко другари

Макар компанията към момента да не е възвърнала тези загуби , обратът подсказва, че търговците към този момент не са толкоз разтревожени за регулирането на софтуерните компании, колкото преди.

33-годишният създател на Фейсбук бе разпитван за разнородни неща - от бизнес модела на компанията до неприкосновеността на персоналните данни, политическите реклами, цензурата и рецесията с болкоуспокояващите.

 Зукърбърг: Фейсбук не е монопол и не продава персонални данни
Зукърбърг: Фейсбук не е монопол и не продава персонални данни

Компанията всекидневно се бори с подправените вести, пропагандата и троловете

Зукърбърг явно бе добре квалифициран за чуването, а представянето му несъмнено надмина упованията. За това оказа помощ и неразбирането на депутатите за метода, по който работи обществената мрежа.

Междувременно Фейсбук към момента има поддръжката на все по-оптимистичните брокери, които наблюдават компанията. Повече от 90% от всички рекомендации на брокерите към момента са " купувай ", съгласно FactSet.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР