Изявените американски режисьори Джеймс Камерън, Клинт Истуд и Мартин Скорсезе

...
Изявените американски режисьори Джеймс Камерън, Клинт Истуд и Мартин Скорсезе
Коментари Харесай

Изявени американски режисьори предупредиха, че киносалоните може да не оцелеят в пандемията

Изявените американски режисьори Джеймс Камерън, Клинт Истуд и Мартин Скорсезе поддържаха притежателите на киносалони и приканиха за финансова помощ, обезпокоени за бъдещето на този бранш, съобщи Ройтерс.

В писмо до Сената и Камарата на представителите те акцентираха, че новият ковид нанесе разрушителен удар на киносалоните и без средства "те може да не оцелеят от резултата на пандемията ".

Писмото е подписано от повече от 70 режисьори и продуценти, както и от Националната асоциация на притежателите на киносалони, Гилдията на режисьорите и Асоциацията на кинодейците.

Киносалоните в Съединени американски щати бяха затворени поради пандемията в средата на март. Някои огромни вериги отвориха с понижен потенциал в доста американски градове, само че не и в Лос Анджелис и Ню Йорк, където феновете са най-вече. Хората обаче се въздържат да вървят на кино и холивудските студиа отложиха стартирането на блокбастъри като "Черната вдовица " и Топ Гън: Маверик " за 2021 година

Голяма част - 69 % от дребните и междинни киносалони ще бъдат принудени да стартират процедура за фалит или да затворят дефинитивно, в случай че не получат помощ, пишат кинодейците.

"Кината са значима промишленост и показват най-хубавото, което предлага американският гений и креативност. Но в този момент се боим за бъдещето им " - продължава писмото.

Писмото са подписали също продуцентите на филмите за Джеймс Бонд Барбара Броколи и Майкъл Уилсън, Пати Дженкинс, режисирала "Жената знамение ", режисьорът и продуцент на екшъни Майкъл Бей.

Те приканват Конгреса да пренасочи неизразходвани средства от пакета за помощи за пандемията или да одобряват нови оферти в помощ на киносалоните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР