Известното дърво ``Sycamore Gap``, разположено в естествена вдлъбнатина в пейзажа

...
Известното дърво ``Sycamore Gap``, разположено в естествена вдлъбнатина в пейзажа
Коментари Харесай

16-годишен отсече легендарното дърво на Робин Худ в Англия

Известното дърво ``Sycamore Gap``, ситуирано в естествена хлътналост в пейзажа около Адриановия вал в Северна Англия, евентуално е било " съзнателно отсечено " през нощта, оповестиха от управата на националния парк Нортъмбърланд в четвъртък, съобщи Дневник.

Смята се, че 16-годишен младеж е отсякъл емблематичното дърво от кино лентата " Робин Худ: Принцът на разбойниците ". 

Забележителността, за която националният парк твърди, че е най-фотографираното място в него, е известна и като " дървото на Робин Худ ", откакто през 1991 година взе участие във кино лентата " Робин Худ: Принцът на разбойниците ", а през 2016 година е определено за британско дърво на годината.

Ето какво заяви шефът на парка Тони Гейтс:

" Все още опитваме да се примири със загубата на дървото в Sycamore Gap и сме надълбоко трогнати от всички известия и поддръжка, които получихме.

Дървото означаваше толкоз доста, несъмнено, хората искат да знаят какво следва. В момента сме фокусирани върху това да създадем мястото безопасно и да поддържаме личния състав и общността. 

Ще работим с Националния концерн и други сътрудници, с цел да разгледаме опциите и да създадем проекти за мястото на дървото. ", сподели той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР