Известно е, че ненаситените мастни киселини са много полезни за

...
Известно е, че ненаситените мастни киселини са много полезни за
Коментари Харесай

Кои са по-полезните за сърцето ненаситени мазнини?


Известно е, че ненаситените мастни киселини са доста потребни за сърдечната дейсност и се предлагат за всекидневен банкет за понижаване риска от сърдечносъдови болести. Основни източници за набиране на ненаситени мастни киселини са растителните и животинските артикули. Оказва се обаче, че според от източника, ненаситените мазнини носят разнообразни изгоди.

Проучване на Американската кардиологична асоциация, оповестено на тазгодишната й среща, потвърждава, че растителните ненаситени мазнини имат доста по-голям протективен резултат.

Данните от поручването освен затвърждават значимостта на източника на ненаситени мазнини, които всекидневно си набираме. Нещо повече. Учените потвърждават, че в огромни дози ненаситените мазнини с скотски генезис може да бъдат даже нездравословни.

Мононенаситените мастни киселини са течни при стайна температура и се втвърдяват единствено при нескончаем престой в хладилника. Най-богати растителни източници са зехтинът, авокадото и семената, а измежду животинските източници се открояват млечните артикули, яйцата и рибата.

Данните за по-полезното деяние на ненаситените мастни киселини с растителен генезис идват от огромно изследване измежду близо 100 хиляди души, извършено в границите на 20 години. В рамките на този интервал са регистрирани няколко ясни трендове:
Хората, консумиращи високи дози растителни ненаситени мазнини, имат с 15% по-нисък риск от сърдечни болести , в сравнение с тези, консумиращи по-ниски от целесъобразните дневни дози растителни мазнини; Хората, които си набират ненаситени мазнини главно от скотски артикули, са изправени пред 20% по-висок риск от сърдечни болести , по отношение на тези, коит оконсумират главно растителни мазнини;

Свързани публикации.. Омега-6 мастните киселини редуцират риска от диабет с 35% 0 Най-добрият източник на ненаситени мастни киселини към този момент и в България 0 За разликата сред наситени и ненаситени мастни киселини 1

Проучването потвърждава, че отношението даже към един толкоз потребен артикул като ненаситените мастни киселини няма по какъв начин да бъде еднопосочно. Резултатите от изследването са систематизирани на база и на странични фактори като наследствена предразположеност към сърдечни проблеми, пол, възраст и общо положение. Това демонстрира, че изборът на вида ненаситени мазнини, които одобряваме, е значим колкото и достатъчното им всекидневно набиране.

В изискванията на световно повишаваща се роля на сърдечносъдовите болести предварителната защита им има все по-голямо значение. По отношение на подбора на растителни и скотски ненаситени мазнини верният избор има двойно превантивно значение – освен за придържане към потребните растителни, само че и за понижаване приема на рисковите скотски мазнини.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР