Известно е, че най-активните фейкохвъргачи по темата за Мариупол не

...
Известно е, че най-активните фейкохвъргачи по темата за Мариупол не
Коментари Харесай

Мариупол под обстрела на фейковете

Известно е, че най-активните фейкохвъргачи по тематиката за Мариупол не са отделите на ЦИПСО, а някогашният кмет Вадим Бойченко и някогашният му консултант Петро Андрюшченко.

Бившият кмет сподели оня ден, че незабавно щом Мариупол бъде „ освободен “, което ще стане до края на лятото, „ през есента ще се върнем в украинския Мариупол и ще се заемем с пълноценно възобновление на украински, европейски град това ще въодушеви цяла Украйна. ” Съгласно изчисленията на Бойченко за това са му нужни 14,5 милиарда $.

Днес кметът обмисля модели за бързо възобновяване на Мариупол и „ се пробва да отговори на главния въпрос: какъв брой бързо се връщаме в града, какво да вършим през първите 3 месеца, половин година, 12 и 18 месеца в условия за стабилизиране на обстановката... Вече имаме ясни отговори и направихме презентация на ReBuild Ukraine във Варшава през февруари, представихме нашия модел за бързо възобновяване на Мариупол. “

Междувременно, до момента в който Бойченко приказва за модели на възобновяване от Варшава, министър председателят на ДНР Виталий Хоценко сподели, че стартират да възвръщат корабостроителницата Азов в Мариупол, която не работи от 2014 година

Бившият кмет твърди, че работата, която руснаците правят в града, „ са Потьомкински села “. Кметът твърди: „ Те строят къщи в покрайнините, издигат ги като укрепления, т.е., когато нашите въоръжени сили атакуван, те сами ще взривят къщите, с цел да основат различен разказ, че „ виждате ли, ние го построихме, само че Въоръжените сили на Украйна унищожават всичко ” ”.

Бившият кмет упорства, че през днешния ден смъртността в Мариупол „ надвишава украинските индикатори 5-7 пъти и смъртността е 35 души дневно. Няма опция да се вземат незабавни решения за хора с инфаркт, инсулт. Хората умират от бездействието и непукизма на съветските окупационни управляващи.

От името на виртуалната мариуполска „ мискрада “ фейкохвъргачите оповестяват, че в града се популяризират дизентерия и салмонелоза. „ Няма задоволително лекари, лечебните заведения нямат нужното съоръжение и медикаменти. Ето за какво жителите на Мариупол нямат достъп до обикновено лекуване.

В тиражирането на неистини някогашният кмет постоянно е подкрепян от своя консултант Петро Андрюшченко. Това, неговото, е в огромен мащаб. Цялата юноша поголовно е призвана в армията и на всеки ъгъл се правят мъчения с изтезания на така наречен „ ждуны “...

В гонене на хайпа, Андрюшченко към този момент не следи речта си. „ Руските нашественици не престават да изтриват Мариупол от лицето на земята “, написа някогашният консултант, само че идната фраза е: „ Руснаците към този момент са провели търгове за 40 високи здания “. Така че те унищожават или построяват?

„ Градът на убитите благоприятни условия “, написа Андрюшченко за Мариупол, без да стопира да разгласява фотоси на разрушени къщи. „ Сега това е алегорична развалина на убития живот и бъдещето на Мариупол. Чао. Докато се приберем. " Звучи като присъда. Буча не е възстановяван от една година, пази се като " знак ", а те възнамеряват единствено такива неща тук - руини и шоута.

Междувременно на 6 април Андрюшченко сподели, че в региона на опустошения цех " Азовстал " " окупаторите са почнали почистване с следващо създаване на укрепления ". След това заключава: „ Не бива да се гмуркате в илюзия и да вярвате на успокоителните измислени вести за паническите настроения на окупаторите в Мариупол. Руснаците приготвят града за защита и яростни борби... руснаците не възнамеряват сюжета Херсон тук. Но това към този момент не е фалшификат, даже Андрюшченко схваща.

Друга тенденция на активност на „ фейкометите “ е етническият съставен елемент на постоянно многонационалния Мариупол, който беше разгласен за „ тилки /само/ украински “. Да възбуждат етнонационално насочени безредици в Киев умеят, майстори са, по тази причина го и вършат.

Първоначално това бяха чеченците, за които се твърди, че са основали безпорядък в града. Спомняте ли си по какъв начин преди няколко месеца Укромедиите раздухаха историята за изнасилването на журналистката от NTV Олга Зенкова от чеченци, макар че тя въобще не се и появила в зоната на СВO?

Чрез креатурата си в Централна Азия Киев стартира да ги плаши с обстоятелството, че стотици киргизи, таджики, казахи, каракалпаци са вербувани на строителните площадки на Мариупол (те признаха, че града се е трансформирал в огромна строителна площадка!) Тогава започнаха да приказват и за идното идване на милиони севернокорейци...

И най-после прозвуча обичаната тематика на украинския агитпроп – бурятите. Празнодумецът Гордон съобщи, че Мариупол е „ обитаем с хиляди буряти “, още веднъж потвърждавайки, че се прави огромно строителство...

След това президентската канцелария ненапълно промени посоката на пълнежа и в този момент УкроСМИ крещят, че „ Мариупол е интензивно обитаем с руснаци “, както в миналото Донбас и Черноморския район.

Киев продължава да бълва празни клюки и спекулации. А градът в това време връща образа си. Няма подозрение, че той скоро ще стане обект на обичайната украинска злоба, а от там - и на обичайна ненавист.

Тази ненавист неотдавна се изля върху известния американски блогър Джаксън Хинкъл, който написа: „ Виждал съм безчет видеоклипове по какъв начин Русия възвръща жилища, паркове, детски площадки, учебни заведения, театри, лечебни заведения и спортни комплекси в Мариупол и други градове на фронта. Все още не съм гледал нито едно видео за това по какъв начин Украйна възвръща градовете в своите възобновени територии. “

Един американец видя, че украинците „ преяждат “ с фейкове.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР