Известният в сливенския ъндърграунд герой Йосиф Йосифов-Йоско да бъде пуснат

...
Известният в сливенския ъндърграунд герой Йосиф Йосифов-Йоско да бъде пуснат
Коментари Харесай

СГС реши, че Йоско може да излезе предсрочно в затвора

Известният в сливенския ъндърграунд воин Йосиф Йосифов-Йоско да бъде пуснат предварително условно от пандиза 4 месеца и 7 дни, преди да е излежал 6-годишната си присъда за ликвидиране на 2-ма души на пътя. Това реши Софийският градски съд, оповестява ``24 часа``.

Съдия Александра Йорданова реши, че Йоско се е поправил зад решетките и че е изтърпял не по-малко от 1/2 от наказването му. Той бе наказан за злополука през 2011 година в столичния кв. " Бояна ", когато с висока скорост и с 2,6 промила алкохол се заби с бронирания си джип в друга кола. 2-ма души починаха, а други двама бяха ранени.

Съдът цитира мнение на затворническата администрация в Казичене, в което се твърди, че Йоско е взел участие в спектакли, не е употребявал алкохол и имал " положителни настройки по какъв начин да води живота си съгласно закона ". Минус за Йоско е и 3-годишният му престой в болница, регистрира съдът. Решението на градския съд не е дефинитивно, дали Йоско ще излезе от пандиза ще реши Апелативният съд в София. Прокуратурата към този момент стачкува предварителното освобождение на Йоско.

Според прокуратурата съдът не е отчел, че задачите на наказването към момента не са реализирани в цялостен размер, а Йоско не е изпълнявал програмата за придобиване на междуличностни умения, толериране на другите и понижаване на експанзията.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР