Известният в подземния свят Янко Ваташки-Лудия отново влиза в затвора,

...
Известният в подземния свят Янко Ваташки-Лудия отново влиза в затвора,
Коментари Харесай

Окончателно: 6 г. затвор за Янко Ваташки-Лудия заради рекет

Известният в подземния свят Янко Ваташки-Лудия още веднъж влиза в пандиза, отново с присъда за за рекет. Той е наказан дефинитивно на 6 година затвор.

Върховният касационен съд (ВКС) е удостоверил решение на апелативния спецсъд в София от 22 август 2018 година, с което първичното наказване от 9 година затвор за Ваташки е понижено с 3 година С 1000 лева - от 6000 на 5000 лева, е понижена и санкцията, която той би трябвало да заплати на жертвата си, заяви " 24 часа ".

Ваташки е приет за отговорен, че през юли 2015 година е принудил с пердах и закани чиновник в автосервиз да даде 2000 лева Мотивът бил, че ги дължи на негов другар, който също е наказан, само че на 2 година условно и 4000 лева санкция. На жертвата била нанесена междинна телесна щета, излиза наяве от решението на Върховен касационен съд.

Защитата е упорствала делото да бъде върнато за ново разглеждане, защото присъдата била " неправилна и голословна ", а претекстовете към нея - спорни. Свидетели давали " лъжливи сведения " и обстоятелствата не били изяснени. При проверката на делото обаче Върховен касационен съд показва, че няма процесуални нарушавания и " пренебрегнати доказателства ".

Отхвърлено е и изказванието, че обвиняването е било " скалъпено " поради преднамерено отношение на служители на реда към Ваташки. Тази теза не намира никаква опора в материалите по делото, пишат висшите магистрати.

Ваташки към този момент е осъждан за рекет и други закононарушения и е излежал една обща присъда от 8 година и половина затвор. Делата са водени в съдилищата в София, Перник и Радомир.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР