Известният у нас като Вълка от Уолстрийт Юлиян Цолов завършва

...
Известният у нас като Вълка от Уолстрийт Юлиян Цолов завършва
Коментари Харесай

Унищожитено за шефа на Sportal: Комплексиран е, че не спи с готини жени, мазни се на Бойко и Киро

Известният у нас като Вълка от Уолстрийт Юлиян Цолов приключва Първа британска Гимназия в София с отличен триумф. След това специализира „ Финанси и вложения “ в Меката на финансите – Ню Йорк. Развива шеметна кариера на Уолстрийт, работейки за едни от най-големите капиталови банки в света (Lehman Brothers, Credit Suisse, Morgan Stanley). На върха на кариерата си менажира активи за $3,4 милиарда за едни от най-големите корпорации в Америка и Европа.
С настъпването на ипотечната рецесия през 2009 година той, сътрудникът му и банката Credit Suisse са упрекнати за нападателни практики и незадоволително ясно показване на рисковете в ипотечните заеми, обезпечаващи част от финансовите принадлежности, които са продавали. Сключва съглашение с управляващите, изтърпява наказване и се прибира в България, където развива предприемаческа активност. Тук осъществя една от най-успешните покупко-продажби в онлайн пазара за фармацевтични артикули. Женен е за Славена Вътова, от която има две деца. Цолов приказва за вестник „ Филтър “
– Господин Цолов, Софийската районна прокуратура ви повдигна обвиняване за машинация за близо 800 хиляди лв.. Какъв е казусът?
Тук става дума за целеустремено заблуждаване и замесване на прокуратурата в обслужване на съответни бизнес ползи за да се принуди едната страна в чисто търговски взаимоотношения да постъпи съгласно претенцията на другата страна. Зад това стои моят някогашен бизнес сътрудник Стилян Ангелов Шишков (собственик на уеб сайтове като Sportal.bg, Novini.bg, Hotnews.bg, както и на медийните организации DigitalID, XL Media и Alldigital.bg). За всеки срещнал се с обстоятелствата стават ясни няколко неща – че липсва осъществено каквото и да е закононарушение и че това е един чисто търговски спор сред две сдружения („ Сентека “ ЕООД и „ Алтегис “ ЕООД). Същността на разногласието са претенциите на Шишков към приходите на моето сдружение („ Алтегис “ ЕООД). След като не ги удовлетворих, той стартира да приказва за несъответствия при фактурирането на услуги. Оттам по чисто мутренски метод, присъщ за 90-те години на предишния век, аз бях изнуден от Стилян да подпиша запис на заповед, с която се скланям да дам пари на „ Сентека “ ЕООД, компания напълно следена от него, с подставено лице за притежател и шеф – неговата секретарка Юлия Попова. Думите му буквално бяха: „ Ще смачкам теб и жена ти стопански, душевен и физически. Ти знаеш, че от годините ми във ВИФ познавам доста хора от престъпния контингент, около медията имам доста контакти с политици и магистрати и ще употребявам всички начини и лостове в страната, с цел да срина теб и фамилията ти по всевъзможен вероятен метод “. Всъщност Стилян неведнъж се е хвалил пред мен и другари с околните си контакти с прокурор Ангел Кънев и с основния прокурор Иван Гешев. Споделял е, че разчита на тях за подпомагане по разнообразни проблеми. Все отново подадох тъжба в ГДБОП и уведомих задграничните сътрудници на Стилян. Софийската районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за закононарушение по член 213а, алинея 1 Наказателен кодекс („ Заплаха с принуждение “). Събитията по бързото преустановяване на въпросното дело и светкавичното покачване на обвиняване против мен обаче удостоверяват околните връзки на този човек с прокуратурата. Убеден съм, че самостоятелният съд ще дефинира това обвиняване като безусловно несъстоятелно, тъй като то касае само търговски спор в гражданскоправни връзки, и ще приключи това произвеждане заради липса на закононарушение.
Моите дейности изкараха Стилян отвън кожата му и в резултат на това влезе в деяние режисиран от него сюжет, с който в жълтата преса се предприе акция, целяща да ме дискредитира пред клиентите, прокуратурата и обществото. В яростта си този човек стартира да звъни на майка ми и да я предизвестява какво иска ми се случи, в случай че не му трансферира парите, както и да се свързва с мои другари, с цел да се пробва да ме компрометира пред тях. Представяте ли си, че стигна до такава степен да ангажира три девойки да раздават гратис жълт вестник с моя фотография и гнусно изфабрикувана публикация в градинката, където играят децата ми, които са на 5 и 7 години? Няма да оставя нещата по този начин. Ако би трябвало, ще осведомявам европейските институции, тъй като е неприемливо протичащото се с мен и фамилията ми. Бившият ми сътрудник не се посвени да увлече държавната машина.
– Защо смятате, че обвиняването е несъстоятелно?
За всеки, срещнал се с обстоятелствата, незабавно излиза наяве, че това е един чисто търговски спор сред две сдружения – „ Сентека “ ЕООД и „ Алтегис “ ЕООД. Надявам се, че способените органи ще бъдат задоволително прозорливи, с цел да схванат по какъв начин са подведени от клеветите и скалъпената история на Стилян Шишков в услуга на неговите бизнес ползи.
Всичко е подкрепено с документи. Клиентите подписват контракти за разнообразни услуги по един план с две сдружения, „ Алтегис “ ЕООД (ЕИК 202899523) и „ Сентека “ ЕООД (ЕИК 205576169), където са разказани самите услуги, периоди за осъществяване и всички нужни клаузи, присъщи за търговскоправни връзки. В бизнеса е изцяло естествена процедура да има два или повече изпълнителя по един план. Тези контракти се преглеждат от адвокати на клиентите и в случай че е належащо, се нанасят корекции по тях. След това се подписват от шефовете на клиента, на „ Алтегис “ ЕООД и на „ Сентека “ ЕООД. След това тези услуги се извършват в авансово избрана поредност, клиентите ги одобряват и стартират да ги употребяват. В този развой се издават фактури, които се заплащат по банков път, счетоводните, обслужващи съответните сдружения, осчетоводяват всички преводи и се заплаща Данък добавена стойност на страната. Важно е да се означи, че всички услуги, разказани в договорите, са правилно доставени на клиентите, те ги употребяват към този момент няколко години и през това време в никакъв случай не са имали искания, до момента в който чрез манипулативни начини не бяха употребявани в услуга на користните цели на Стилян Шишков. Не ви ли звучи неуместно някой да твърди, че е бил в илюзия и си е мислил, че има единствено един реализатор („ Сентека “ ЕООД – ЕИК 205576169) на плана му, в случай че същият този човек напълно умишлено е прегледал, одобрил и подписал контракти с друг предмет на активност с 2 сдружения реализатори. Не ви би трябвало юридическо обучение, с цел да прозрете антилогиката във всичко това.
– Откога се познавате със Стилян Шишков и от кой момент имате взаимен бизнес?
От над 20 години и другарството ни датира от времето, когато работех и живеех в Ню Йорк, а той в Атланта. В годините бяхме в извънредно близки връзки, не минаваше ден, без да се чуем по няколко пъти, непрестанно се събирахме, ходехме на фамилни почивки и така нататък Имахме си доверие и сме си помагали. Това имаше разнообразни изражения, като да вземем за пример това, че аз му дадох назаем $60 000 през първите години на „ Спортал “. През последните близо 9 години развивахме общи бизнеси в областта на осведомителните технологии и електронната търговия, всички от които бяха печеливши. Аз отговарях за цялото оперативно ръководство на бизнесите, развиването на продажбите и менажирането на клиентите, до момента в който неговата роля се показваше в това да бъде вложител, когато се наложи, да оказва помощ с медийна реклама и контакти. Заедно вземахме всички стратегически решения. В доста случаи имахме повече клиенти, в сравнение с можем да обслужим. Бизнесите ни постоянно са били печеливши.
В този развой реализирахме най-успешната цифрова договорка във фармацевтичната промишленост – а точно развиването и продажбата на „ Софарма Трейдинг “ АД на това, което през днешния ден е SOpharmacy.bg – най-голямата по посещаемост и оборот онлайн аптека в България. Години наред бяхме 50/50 сътрудници и това може елементарно да се ревизира в Търговския Регистър („ Трендком “ ООД – ЕИК 202676965, аз бях и шеф на „ Софармаси 6 “ ЕООД – ЕИК 202907906). След договорката със „ Софарма “ създадохме сдружението „ Сентека “ ЕООД (ЕИК: 202576169), където заради 5-годишна уговорка за неконкуриране в контракта със „ Софарма “ ние не фигурирахме на хартия. Стилян настоя и аз в началото се съгласих като притежател и шеф на „ Сентека “ да сложим неговата секретарка в „ Спортал “ – Юлия Герова Попова. Тя в никакъв случай не е работила за „ Сентека “, не е получавала хонорари от компанията, а просто беше сламен човек. Впоследствие предложих да се върнем като публични притежатели на „ Сентека “, само че Стилян се бавеше, увърташе и в един миг се убедих, че той няма никакво желание да го прави. Затова реших да разделим бизнесите. Всъщност Стилян има история на неспазване на бизнес ангажименти и завладяване на бизнеси. Можете да попитате медийния необут Красимир Гергов, който преди години също пострада по сходен метод и му бе завзет бизнес от Стилиян.
– Докога нямахте проблеми в бизнеса?
До продажбата на бизнеса на „ Софарма Трейдинг “. Започнахме да имаме несъгласия и проблеми, когато взехме решение „ Сентека “ да не е цифрова организация и продуктова компания, а единствено продуктова компания, само че действително ескалираха, когато установихме, че облачно основаната платформа за електронна търговия с микросървисна архитектура, която „ Сентека “ разработваше, има съществени недостатъци в софтуера и е ненадеждна в доста връзки. Това докара до огромни забавяния в плановете (в някои случаи с години) или постоянно в тотална неспособност за осъществяване на към този момент подписани контракти с клиенти като Hippoland, Samsung Store, Sport Depot, Office 1, MatStar, BY FAR, Econt, Helikon, Mercato. Загубихме болшинството от тези клиенти, наложи се прекъсване на всички продажби и потребност от финансиране, до момента в който програмистите се опитат да оправят проблемите в софтуерния код, които по този начин и не се оправиха. Имахме и различия в ръководството на бизнеса, метода към чиновниците и в остойностяването на финансовия и работен принос в бизнеса на всеки от нас и по какъв начин това се отразява на процентните дялове. Хората, които познават Стилян, знаят доста добре, че той е извънредно раздразним и нахален, постоянно е псувал и обиждал чиновници в среда с доста хора, не се води от положителни бизнес практики, а по-скоро е управителен от персонална вътрешен глас и каубойски метод. В някои компании това работи, само че в множеството не. Всичко това сътвори различия сред нас и доста нездравословна среда в офиса. След негова интервенция в бизнеса на 2 пъти бяхме на прага да загубим 60–70% от най-опитните хора в екипа.
– Не можахте ли да изгладите несъгласията?
Със сигурност можехме и аз имах предпочитание за това. Предложих му да разделим един лист хартия на две колони, в едната да напишем какво той ми дължи, а в другата какво аз му дължа и да теглим чертата. Аз надълбоко имам вяра, че когато има търговски спор и става дума за пари, постоянно може да се откри формула за разрешаването му, в случай че няма намесени персонални усеща. За страдание обаче, тук генезисът на казуса не е единствено един бизнес спор, а една дълго наслоявана личностна злоба и завист във връзка с моя персонален живот, фамилно състояние и контакти, съчетана със мощно изразени комплекси. През годините аз съм забелязвал всичко това, само че съм предпочитал да не давам тежест на този факт. Бях един от най-близките хора до Стилян над 10 години и това, което съм следил, е, че макар своите финансови благоприятни условия Стилян в никакъв случай не е бил задоволен от вниманието, което получава от тези красиви и настоящи дами, които вършат усещане в обществото и за които се приказва. Това постоянно го е тормозело и е причина за създаване на съществени комплекси. Разбира се, има пояснение за това, само че избирам да не встъпвам в елементи. Също по този начин той в никакъв случай не съумя да бъде част от вътрешния другарски кръг на огромните предприемачи, за които се написа и приказва. През годините тези комплекси се показаха в безчет изневери и поддържане на любовници редом с фасадния живот с дамата, от която има дете. Това обаче не докара до задоволство, тъй като дамите не бяха тези, които той желае. Резултатът беше единствено разлъка с майката на детето му.
 
– Разказът ви звучи много трагично. Притеснен ли сте, че някогашният ви сътрудник може да прескочи границите на рационалното?
Да, несъмнено. Имам цялостното съображение да се тормозя от неговия мутренски метод. Бил съм очевидец по какъв начин преди години позволи разногласието си с някогашния си сътрудник в „ Спортал “ Димитър Марин – изпрати му здрави момчета да го сплашват и го притискаше със правосъдни каузи. Не са загадка и връзките с политици. Стилян доста ловко умее да лавира сред мощните на деня. Докато Бойко Борисов беше на власт, неговият уебсайт novini.bg намерено поддържаше линия про-ГЕРБ, като атакуваше президента Радев. Пред мен е приказвал с Борисов по телефона, като се обръщаше към него с „ генерале “. Срещите му с Влади Горанов в ресторант ЕСТЕ бяха регулярни. След рухването от власт на Борисов бързо се пренастрои към враговете на ГЕРБ. Чрез своите познати като Евгени Ангелов построи близки връзки с Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и стартира да поддържа „ Продължаваме промяната “. Всъщност неговият сътрудник и непосредствен другар Борислав Славчев Велков интензивно участваше в акцията на „ Продължаваме промяната “ и обикаляше България. С помощта на Бойко Рашков (близък другар на татко му), до момента в който беше министър на вътрешните работи, Боби Велков се опитваше да обърне вота към „ Продължаваме промяната “ в региони към Смолян, главно доминирани от Движение за права и свободи. Присъствал съм на диалози, където се дискутираха резултати от тези пътувания. Също по този начин цифровата организация на Шишков направи и поддържа уеб страницата на „ Продължаваме промяната “. Стилян е мощен състезател и прекарва доста време в прокарването чрез контакти с политици и депутати на закони в хазартния бизнес, откъдето идват най-големите рекламни контракти от букмейкъри в „ Спортал “. Неговата организация XL Media ръководи телевизионните бюджети на огромни букмейкъри и с това упражнява въздействие върху управленията на Би Ти Ви и Нова телевизия и въздейства на кои хора да не им се дава народен ефир. Съгласете се, че всички тези обстоятелства са причина да съм обезпокоен за мен и фамилията ми. Познавам Стилян повече от 20 години и той в действителност е безсъвестен, злопаметен и рисков.
– Живеете ли в боязън?
Безспорно. Срещу нас стои човек с благоприятни условия, чиито закани се материализират една по една. Ще направя всичко допустимо да защитя бизнеса и фамилията си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР