Известният руски националист Игор Гиркин (Стрелков) беше осъден от московски

...
Известният руски националист Игор Гиркин (Стрелков) беше осъден от московски
Коментари Харесай

Руски съд осъди Игор Гиркин на четири години затвор

Известният съветски националист Игор Гиркин (Стрелков) беше наказан от московски съд в четвъртък за подбудителство към екстремизъм на четири години затвор в колония , предава Ройтерс.

Гиркин, който отхвърли обвиняването,  и висшето управление на армията, че не са водили войната в Украйна задоволително дейно и също по този начин обществено на идни президентски избори. Арестът и делото му обаче не му разрешиха.

Неговият случай беше деликатно следен като индикация до каква степен Кремъл ще толерира нападателна рецензия към военните старания в Украйна, които Москва назовава " специфична военна интервенция ".

, откакто сътвори " Клуб на ядосаните патриоти ", с цел да избави Русия от, както той сподели, заплахата от систематични разтърсвания заради военните неуспехи в Украйна и разправии в елита за възможен правоприемник на Путин. 
 Гиркин се опасява да не последва ориста на Пригожин
Гиркин се опасява да не последва ориста на Пригожин

Той на процедура отпадна от кандидат-орезиденттската конкуренция

В една от най-откровените си словоизлияния, в обява на 18 юли в формалния му канал в Telegram, последван от повече от 760 000 души, Гиркин засипа Путин с персонални обиди и го прикани да съобщи властта " на някой в действителност кадърен и виновен " .

Бивш офицер от службата за сигурност на ФСБ на Русия и пълководец на бойното поле, прочут също като Игор Стрелков, Гиркин и скоро по-късно да провежда проруски милиции, които изтръгнаха част от Източна Украйна отвън контрола на Киев - събития, които предхождаха пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.

Той за хипотетичната му роля в над Източна Украйна през 2014 година, когато починаха 298 пасажери и екипаж. Тогава той отхвърли да е направил закононарушение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР