Известният производител на захранващи блокове Seasonic препоръча на своите клиенти

...
Известният производител на захранващи блокове Seasonic препоръча на своите клиенти
Коментари Харесай

Производител на хардуер обясни как правилно да свържете видеокарта RTX 40 към захранващ блок с помощта на сешоар

Известният производител на захранващи блокове Seasonic предложи на своите клиенти да огъват захранващите кабели на видеокартите с конектори 12VHPWR и 12V-2×6 благодарение на специфични механически средства, на които обърна внимание изданието Wccftech. Препоръките на производителя не наподобяват напълно нормални – при сглобяването на компютъра ще е нужен сешоар.

Видеокартите NVIDIA GeForce RTX 4070, RTX 4060 Ti и RTX 4060 се оферират както със остарелия 8-пинов захранващ интерфейс, по този начин и с новия конектор 12VHPWR, което създаваше условия за стопяване на конектора. Проблемите със стопяването бяха постоянно срещани при флагмана на NVIDIA GeForce RTX 4090 – тази видеокарта има висока оптималната мощ и е солидна, което в доста случаи води до претоварването ѝ.

За разлика от старите 8-пинови конектори, кабелите с новите конектори 12VHPWR и 12V-2×6 би трябвало да се огъват на най-малко 35 милиметра от конектора. Това не е елементарно да се съблюдава, защото страничния панел на кутията може да попречи на кабела. В последните си рекомендации Seasonic поучава да се опитате да запазите дистанцията от 35 милиметра и да огъвате кабела отвън него, като употребявате „ мек “ източник на топлота, да вземем за пример сешоар.

„ Ние признаваме, че може да се наложи прегъване на кабелите, с цел да се поберат в кутията. Ако възникне такава нужда, това би трябвало да се направи, като се следват рекомендациите по-долу:

съобщават от Seasonic
Изключете 12VHPWR/12V-2×6 конекторите от зареждането и видеокартата; Внимателно приложете мек източник на топлота (например сешоар) към мечтаната област, с цел да нагреете добре кабела там, където желаете да го огънете; Внимателно поставете конекторите в зареждането и видеокартата; Уверете се, че те са конфигурирани вярно и че ключалката на конекторите щраква на мястото си; Много е значимо откакто конекторите са вярно конфигурирани, да не огъвате кабелите и да не прилагате ненужна мощ върху конекторите, както от страната на зареждането, по този начин и от страната на видеокартата.

За страдание, проблеми с 12VHPWR конекторите при видеокартите NVIDIA GeForce RTX 4090 могат да продължат да се появяват. Понякога те се появяват месеци или даже година след покупката. Конекторите могат да се разхлабят когато и да е и да причинят щета на видеокартата, по тази причина се предлага да ги проверявате понякога, че са крепко свързани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР