Известният производител на геймърски ноутбуци и мобилни работни станции, компанията

...
Известният производител на геймърски ноутбуци и мобилни работни станции, компанията
Коментари Харесай

Наследникът на Intel Core i7-8700K може да получи осем ядра

Известният производител на геймърски ноутбуци и мобилни работни станции, компанията Eurocom предходната година бе една от първите, която заяви за проектите на Intel да пусне систематичната логичност Z390, която би трябвало да размени дебютиралия през предходната есен чипсет Z370. Днес, представители на канадския разработчик още веднъж демонстрираха своето неуважение към NDA, споделяйки първите детайлности за деветото потомство Intel Core процесори.

Според един от чиновниците на Eurocom, подготвяната за стартиране систематична логичност Intel Z390 ще поддържа освен към този момент познатите процесори Coffee Lake-S, само че и намиращите се в разработка 10-нанометрови чипове Ice Lake.

Освен това, наследникът на шестядрения Intel Core i7-8700K ще получи цели осем физически ядра x86-64 с поддръжка на многопоточност. Промените евентуално ще обиден продуктите от серията Core i5, които могат да получат осем ядра без Hyper-Threading или да наследят конфигурацията от актуалните решения Core i7 (6 ядра/12 потока), а също и чиповете от линията Core i3.

Въпреки това, през към този момент не толкоз далечното бъдеще, корпорацията Intel ще може да се изравни с AMD по броя на физическите ядра на процесорите за всеобщите десктоп платформи. В същото време, отговорът на „червените“ под формата на 7-нанометрови чипове, основани на архитектурата Zen 2 няма да закъснее дълго и ще бъде много забавно да следим битката сред двата чипмейкъра за сърцата и портфейлите на геймърите и компютърните запалянковци.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР