Известният предприемач Илън Мъск и неговият стартъп Neuralink скоро ще

...
Известният предприемач Илън Мъск и неговият стартъп Neuralink скоро ще
Коментари Харесай

Учен: Да свържеш мозъка си с изкуствен интелект е самоубийство

Известният бизнесмен Илън Мъск и неговият стартъп Neuralink скоро ще оказват помощ на хората с неврологични разстройства и даже вероятно да се съревновават със суперинтелигентна изкуствена обща просветеност.

Но това не е доста добра концепция, споделя когнитивният психолог Сюзън Шнайдер. Тя написа тази седмица публикация за Financial Times, в която твърди, че този план може да е „ самоубиство за човешкото схващане. “

За да е сигурен, че човечеството няма да бъде превзето, нито изпреварено от бъдещия изкуствен интелект, проектът на Мъск планува да слее човешкия мозък с компютрите с концепцията да се ускори неимоверно нашата просветеност.

Но Шнайдер, откривател в Университета Пасифик, твърди, че това ще докара до самоубиство.

„ Може да разширяваш своята просветеност със чипове, само че в последна сметка ще стигнеш до точка, в която слагаш завършек на живота си, “ написа тя. „ Аз назовавам това източване на мозъка. “

Когато технологията напредне задоволително, с цел да можем да избираме каква част от мозъка си да слеем с изкуствен интелект, ще бъде доста мъчно да установим какъв брой тъкмо е прекалено много. „ Дали да бъде 15% неврологично заменяне или 75%? Всеки избор наподобява противоречив, “ приключва тя.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР