Известният поет-бард Ивайло Диманов представи селекция от свои творби сред

...
Известният поет-бард Ивайло Диманов представи селекция от свои творби сред
Коментари Харесай

Поетът-бард Ивайло Диманов с вдъхновяващо турне „Танцувай с ...

Известният поет-бард Ивайло Диманов показа селекция от свои произведения измежду феновете си из страната. Първите му срещи бяха в Пазарджик и Пловдив - в НЧ " Възраждане " в Стария град. Турнето мина през Стара Загора, Ямбол, Бургас и приключи в Поморие. 

В музикално-поетичния театър „ Танцувай с мен, Самота! “ надареният създател извърши част от новите си стихове, както и от обичаните за публиката „ Август “, „ Адажио в ми минор “, „ Ешафод “ и други Гостите се потопиха във вълшебния свят на поезията и музиката на Ивайло Диманов.



Той показа, че за него „ Поезията е пътешестване към съвършенството, а съвършенство е другото име на Бог. “ С същинско удивление гостите слушаха описа на поета за срещата му с Булат Окуджава и опцията да свири на неговата китара, която е смятал за светиня. „ Той е бил доброволец на фронта, както нашият Димчо Дебелянов. На китарата на великия Окуджава изпях моята обичана негова ария за хартиения боец, която е невероятна метафора на честния публицист.

Ивайло Диманов припомня и героят на Горки Дарко, който вади сърцето си, с цел да свети на хората. Този книжен боец се хвърля в огъня. Отново поради хората и знае, че ще изгори “, показа бардът и изпя още няколко прелестни свои произведения. 

На финала поздрави гостите, събрали се в читалище „ Възраждане “ с песента „ Добрите хора “ и с посланието, завещано му от татко му „ Доброто надживява и гибелта! “. 

 

„ …Добрите хора имат вяра във Доброто, 

а неприятните разчитат на шанс. 

Но днеска за успеха над злото 

не е задоволително да си стихотворец! 

Разправят, че положителните ще изчезнат, 

разпънати от свойта добрина. 

Но аз пребивавам с откровена вяра - 

Доброто надживява и гибелта! “

 

Поетичното турне „ Танцувай с мен, Самота! “ на Ивайло Диманов мина през Стара Загора, Ямбол, Бургас и приключи в Поморие. 

 

Ивайло Диманов е създател на 14 книги с лирика, белетристика и музикална рецензия. Той е притежател на национални и интернационалните оценки, със стотици концерти допълнително от 20 страни в света, на три континента. Радвал е феновете си в Сърбия, Румъния, Чехия, Италия, Австрия, Словакия, Украйна, Русия, Англия, Унгария, Южна Корея, Гърция, Швеция, Белгия, Канада и Съединени американски щати. Превеждан е на 9 езика. Член на УС на Съюза на българските публицисти, както и на Съюз на българските писатели, лекар е по публицистика.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР