Известният художник Ангел Гешев кани почитателите на изкуството на 2

...
Известният художник Ангел Гешев кани почитателите на изкуството на 2
Коментари Харесай

Ангел Гешев отбелязва 60-годишнина с ретроспективна изложба в градската галерия

Известният художник Ангел Гешев кани феновете на изкуството на 2 септември  в 18 часа на откриването на своята независима галерия в Залите за краткотрайни експозиции на ул. „ Княз Александър I “ №15. С нея той прави креативна равносметка във връзка 60-ата си годишнина. Авторът е подбрал знакови прозведения, които показват неговия артистичен път от 1995 година до наши дни. Както самият той обобщава креативните си интервали: „ Москва – Пекин – Пловдив “.
Прочетете още
Гешев е приключил ССХУ за Сценични фрагменти в родния си град. По-късно отпътува да учи в МГАХИ „ Суриков “ в Москва, където се дипломира като магистър в катедра „ Графика “.

Работи в Московското студио на Руската академия за изобразително изкуство, а в края на 90-те към този момент е в китайската столица Пекин. Там е креативен шеф на „ A&Y “Студио. След завръщането си в Пловдив основава фондация „ А.Г.-Арт Проект ” и основава частната изложба „ Арсенал на изкуството ”(2015).

Автор е на 32 независими изложения и взе участие в над 20 групови изяви в България, Русия, Китай, Южна Корея, Съединени американски щати и други

„ Мечтата на Ангел Гешев още от студентските години да улови дъха на времето посредством литографския отпечатък, е пред нас…И както скалните рисунки са универсалната книжовност на човечеството от най-древни времена, по този начин художникът е дал своя отговор за дъха на времето, напластявайки културни пластове с разнообразни йероглифи и исторически епизоди, посредством присъщата за него живописна текстура, вдъхвайки им нов живот, изпълнен с послания “, споделя за създателя проф. Аксиния Джурова.

А след шест динамични житейски десетилетия Ангел Гешев е уверен: „ Паметта постоянно ни застига, казусът е защо ще я извикаме и ще чуем ли отговора ѝ на нашите въпроси… “

Изложбата може да се прегледа до 22 септември.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР