Известният готвач Андре Токев излиза предсрочно от затвора. Това реши

...
Известният готвач Андре Токев излиза предсрочно от затвора. Това реши
Коментари Харесай

Андре Токев излиза предсрочно от затвора

Известният готвач Андре Токев излиза предварително от пандиза. Това реши в сряда Софийският градски съд. Съдът дефинира и изпитателен период до приключването на присъдата през август. Освен това е свалена и възбраната за Токев да кара. Готвачът изиска да излезе предварително от пандиза преди месец.

" Този човек упражнява публично потребен труд и заплаща съществени налози. Считам, че той е доста по-полезен за обществото на открито в сравнение с вътре ", съобщи юристът на готвача Иван Антонов и добави, че клиентът му публично се извинява на обществото и съжалява за случилото се.

" Искам да кажа, че доста добре съзнавам грешката и би трябвало да си в пандиза, където работата е 12 часа, с цел да го схванеш. Мисля, че съм подготвен да изляза от пандиза. Приемам отговорността за действието, одобрявам присъдата си и апелирам да уважите молбата ми ", съобщи Андре Токев пред съда.

От прокуратурата оповестиха, че няма да апелират предварителното освобождение на готвача.

Токев получи 7 месеца затвор дейно поради шофиране в нетрезво положение, откакто беше хванат да кара с 1.9 промила алкохол в кръвта през есента на предходната година. Токев призна виновността си и се споразумя с прокуратурата. Към присъдата му бяха добавени и 3 месеца затвор поради предходна условна присъда за същото нарушение. Така общото наказване стана 10 месеца, от които бяха приспаднати 2 месеца домакински арест. Токев работи в пандиза и това разрешава понижаване на наказването с още 1/3.

Преди да се споразумее с прокуратурата, Токев бе застрашен да получи присъда отнемане от независимост от една до пет години поради рецидивиращото държание.

Преди да бъде заловен да кара пийнал на Околовръстното шосе в София през предходната година, Токев е залавян да кара след приложимост на алкохол край Варна и на 30 август 2019 година е бил наказан за това. По силата на подписано съглашение с прокуратурата е получил тригодишна условна присъда, от която са останали три месеца.

Андре Токев бе заловен на 31 октомври предходната година да кара пийнал с 1.9 промила алкохол в кръвта, със спукани гуми и по джанти. След случая той излезе с публична позиция по случая, в която уточни, че съжалява за случилото се и се извинява.

Токев, който има личен ресторант, години наред беше част от журито на тв предаването " Мастър началник " по бТВ и води поредицата " Ловци на храна ". Инцидентът накърни имиджа на готвача, който се славеше със своята учтивост, привлекателност и доброжелателност.

След последното му нарушение зад кормилото Токев се извини на всички, които в годините са го подкрепяли и вярвали в следваните от него дела.

" Съжалявам за случилото се! В живота на всеки от нас от време на време се случват неприятни обстановки. Иска ми се да не се беше случвало, желае ми се да можех да върна времето обратно ", написа Токев при започване на ноември м.г.

" Съзнавам, че не е задоволително единствено да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви давам обещание, че ще работя за възобновяване на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър преподавател от живота в устрема си да се изправим. Макар и от време на време по сложния метод ", съобщи той тогава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР