Известният футболен треньор Люпко Петрович е в стабилно състояние, но

...
Известният футболен треньор Люпко Петрович е в стабилно състояние, но
Коментари Харесай

Люпко Петрович е в изкуствена кома

Известният футболен треньор Люпко Петрович е в устойчиво положение, само че към момента не е несъмнено в каква посока ще върви възобновяване му, споделя кардиологът Милко Ристич, написа Труд, като цитира сръбския портал informer.rs. 

" Треньорът към момента е в изкуствена кома и положението му е нестабилно, само че аз съм оптимист ", споделя известният кардиолог. Двамата са персонални другари и Ристич е добре осведомен, макар че не го е лекувал, нито го е виждал, откогато Петрович е в болничното заведение.

В четвъртък известният треньор получи първо лек, а по-късно тежък инсулт, когато навлезе в насрещната лента на автомагистралата и провокира конфликт. Той бил шокиран и от този момент лежал в болничното заведение. Според Ристич към момента не може да се каже, че е вън от заплаха, само че той е оптимист и се надява възобновяване му да върви в вярната посока.

" Познавам Люпко персонално, той също беше наш пациент, правихме му проучвания. Това, което му се случи, ме порази. Доколкото знам, той е в устойчиво положение, тъй че това е обнадеждаващо, само че не можем да кажем повече от това, уповавам се всичко да върви в вярната посока. Не съм ходил, само че съм добре осведомен. Познавам го персонално. При мозъчни увреждания правилото на лекуване е фармакологично удължение, тъй като тогава потребността от мозъчни функционалности, от О2 и други сходни е най-малка. В момента е в изкуствена кома. Трябва да съм реалист – прогнозата му е непредсказуема. Най-критичните бяха първите 48 часа и към този момент той се оправя ужасно ", сподели Ристич

Петрович има мозъчен кръвоизлив.

" Сега нищо не може да се посочи, тъй като не са минали и три дни. Засега е в устойчиво положение, което е добър индикатор. Въпреки това, преди седмия ден е недопустимо да се предвижда. Най-добрите лекари са към него и чакат кръвта да се отдръпна от менингите. Докато това не се случи, нищо друго не може да се направи ", заключи той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР