Известните по цял свят писалки Parкer са символ на независимостта

...
Известните по цял свят писалки Parкer са символ на независимостта
Коментари Харесай

Неизвестно за известните: Дребен аксесоар върши чудеса в ръцете на Пучини, Конан Дойл, Рейгън и Горбачов

Известните по целия свят химикалки Parкer са знак на независимостта на техните притежатели. Почти няма държавник или пък милиардер, който да не употребява в публичните си участия този моден аксесоар. Всичко това нямаше да бъде по този начин, в случай че никому незнайният за времето си Джордж Паркър не беше основал преди 130 година в град Шалсбърг, щата Уисконсин, своята компания Parker Pen Company.

Джордж Сафорд Паркър се ражда на 1 ноември 1963 година в същия този град Шалсбърг. За неговите родители и детство не е известно нищо. Биографията му стартира от времето когато става учител в Джеъйнсънвилското телеграфно учебно заведение, на 17-годишна възраст. Парите, които печелил там не му стигат да покрива потребностите си. Затова му се наложило да стартира втора работа – в компанията The John Holland Fountain Pen Company, която се заимавала с продажбата на първите химикалки. Макар че Джордж Паркар мого се стараел да има положителни резултати при продажбите, писалите имали доста механически недостатъци и претендирали непрекъснати грижи и чести поправки. Клиентите непрестанно се оплаквали и на Паркър се се налагало самичък да прави поправките, с цел да не изгуби доверието на купувачите. Така той построил отлична репутация, а вследствие на нея продажбите му скочили.
Първи структури
Но бъдещият предприемач не желал цялостен живот да се занимава с поправки на движимости и по тази причина решил да проектира и сглоби своя химикалка. През 1889 година Паркър патентовал своето откритие, а през март 1892 година публично записал личната си компания Parker Pen Company. Първата му писалка била снабдена с иновационната за времето си система за подаване на мастило Lucky Curve – с помощта на извита тръбичка и капково задържане, мастилото не изтичало и не засъхвало. С помощта на това откритие продажбите на компанията на Паркър още веднъж достигнали незабравим растеж. След 7 години активност, Паркър изобретява писалката Jointless, която употребява същата технология Lucky Curve, само че в нея нямало крехки резбови съединния и фуги, които могат да позволен теч. Паркър потегля на международна обиколка, при която търси способи за основаване на задгранични клонове на компанията си. Първият от тях е открит в Скандинавия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР