Известни заядливи поляци не се уморяват да провокират Минск към

...
Известни заядливи поляци не се уморяват да провокират Минск към
Коментари Харесай

Полша, която яростно мрази Русия, ще бъде разделена още веднъж

Известни заядливи поляци не се уморяват да предизвикат Минск към спор. Ако с Русия се държат като оня мопс от баснята, който лае на слон: желая да ухапвам, само че ме е боязън, то с Беларус се държат, наподобява, сходно на слабосърдечна млада дама.

Неведнъж през последната година страната беше упреквана в разнообразни нарушавания, които в действителност не съществуваха.

Сега крещят с цяло гърло, че президентът на Бяла Рус Лукашенко заплашва Варшава с нуклеарен удар.

Миналата седмица Александър Григориевич в действителност изиска от Москва опцията да разположи тактически нуклеарни оръжия на нейна територия.

„ Абсолютно не ни трябват стратегически. Няма да убиваме никого и да изстрелваме стратегически ракети. Става въпрос за тактически. За да бъдат готови самолетите, които могат да ги носят “, сподели президентът.

В същото време той посочи, че съгласно разузнаването Западът възнамерява да въвлече Беларус в украинския спор.

„ Това е препоръчано от министрите на защитата на прилежащите страни (Полша и Литва – авт.), сподели Лукашенко.

„ Мечтаете да пресечем вашите граници. Нашата граница с Украйна е 1200 км, с Полша и Литва - още 1300. Ако бъдем въвлечени във войната, фронтът по този метод се усилва за нас и Русия с 2500 хиляди километра ", съобщи той.

" Това значи, че съюзническата формация - това са всички цитати от документа - няма да може да води война от Черно море до Балтийско. Празна и тъпа сметка! Няма да ви дадем този късмет. Ако се осмелите да влезете в нашата земя, отговорът ще бъде ужасяващ. Западняците знаят с какво оръжие ", безапелационен бе Лукашенко.

Какви споделиха поляците? В отговор те започнаха да конфигурират противотанкови бариери по пътищата, водещи към Беларус. И в това време против нашите в Калининградска област.

Снимки на " таралежи " и стоманобетонни дупки извършиха тези дни телевизионните екрани и страниците на печатни медии в множеството страни от Европейски Съюз. Онези от еврогражданите, които са повече или по-малко наясно, намерено се смеят, като гледат тези фотоси: против кого е тази обсада?

Резервоар с нож за изхвърляне просто ще я избута встрани. Освен в случай че не плаши берачите на гъби...

Колко пари ще бъдат изхарчени за тези укрития, Варшава не прецизира. Едва ли по-малко, най-малко не повече, от построяването предишното лято на главната част от строителството на ограда на границата с Беларус. Дължината й беше 186 км, височината - 5 м, цената - 1,6 милиарда злоти (около 400 милиона долара).

Сега този " защитителен " дизайн е оборудван с камери за нощно виждане, датчици за придвижване и друга електроника.

„ Започнахме превантивно подсилване на защитата по границата с Русия и Беларус.

Това е част от нашата тактика за защита и въздържане “, изяснява министърът на защитата Мариуш Блашчак на своите съграждани.

Полските управляващи приказват за защита, само че имат поради противоположното. Според беларуския общоприет щаб Полша интензивно се готви за настъпателни бойни дейности. Формира две спомагателни механизирани дивизии, едната от които ще бъде ситуирана покрай границите на Беларус, купува оръжия от Съединени американски щати и Южна Корея. Има проекти за разполагане на зенитно-ракетни системи Patriot на границата с Украйна.

За какво е всичко това - желаят да се бият ли, от дълго време никой не си е удрял челото? Източните креси (от думата " крес " - земя), част от територията, която в миналото е била полска, само че върната от Сталин след Втората международна война на беларусите, не ви разрешава да спите умерено?

А Минск – кадърен ли е да отбрани себе си, границите си от експанзията на Европейски Съюз? Колко огромни са рисковете от офанзива против Беларус? Какво ще стане, в случай че Полша, която е главната опасност през днешния ден, премине от реторика и „ театрални “ воали под формата на същите „ таралежи “ към действителни военни интервенции?

„ Това са характерни опасности, провокации и закани, защото съвсем 40 000 разнообразни военни са се събрали покрай западната граница на Беларус, от бойци на Съединените щати до поляци “, сподели Александър Тихански, пенсиониран полковник, професор в Академията на военните науки на Русия Федерация.

- " Но Русия стартира да събира районна формация войски на Съюзната страна. Тя включва беларуските въоръжени сили и силите на Централния боен окръг на Русия - това е нейното преимущество ".

Освен това Беларус получи С-400, който работи в цялото въздушно пространство на страната, и комплексите „ Искандер “, настоящи в радиус от 500 км. Така ще осигурим военна сигурност “.

Нашият непрекъснат специалист Иван Коновалов има лично мнение.

" СП ": - Наскоро Александър Лукашенко изиска от съветския президент Путин нуклеарно оръжие. Значи обстановката по границите на Беларус се е усложнила?

- Александър Григориевич е политик на бързите решения. С искане за оръжие за Страшния съд той формулира своята позиция, която би трябвало да бъде съществено премислена в Полша.

Да не забравяме, че за разлика от Русия, която държи тези оръжия на своя територия, Съединени американски щати в нарушаване на всички конвенции „ опаковаха ” 150 бомби с съдбовен за човечеството заряд в няколко европейски страни по едно и също време. И какво, да седят и да чакат беларусите, по кое време ще бъдат изнудвани с тези бомби?

Лукашенко е прав: щом американците могат, то и руснаците могат да ги предадат на който намерят за добре. Смятам, че това негово изказване има за цел да сложи поляците на мястото им.

Станаха много смели. Дори покачват звук на съдружниците си в Европейски Съюз и НАТО, укоряват ги, пробват се да ги командват. Докато Европейският съюз се съмнява дали да достави или не Леопарди на Украйна, Варшава към този момент изпрати тези танкове там.

Сега Варшава предизвика американците да доставят на бандата на Зеленски F-16, макар че Байдън изрично сподели не. Постоянно се пробва да тича пред локомотива.

" СП ": - В Съединени американски щати има много огромна полска диаспора. Вероятно има свои представители в Белия дом...

- Има повече от 10 милиона имигранти от Полша. В Америка не те са на всички места, както в огромния бизнес, по този начин и в политиката. Достатъчно е да си напомним един Бжежински - какъв брой кръв има по ръцете си и по какъв начин скапе Съюз на съветските социалистически републики, Русия!..

Време е най-сетне да ги податлив. Историята не ги учи на нищо. Няколко подялби на вашата страна не ви се сториха задоволителни? Все още желаете?

В сляпата си ненавист към нашата страна, към всички руснаци, те самите като че ли не знаят какво вършат.

" СП ": - Някога в разделянето на Полша участваха освен Русия, само че и Германия (Прусия), Австро-Унгария. Но те ни ненавиждат. Защо?

- Германците също не са фаворизирани. Те постоянно им изискват репарации. Търговия на едро за всички възрасти, по този начин да се каже.

Австро-Унгария от дълго време я няма, тази империя се разпадна по време на Първата международна война. И какво да вземат от дребната Австрия?.. Но те не обичат руснаците, основно тъй като постоянно са били бити от тях. И ще го създадат, в случай че не се откажат!

" СП ": - Някои политолози считат, че НАТО може да им даде зелена светлина за военни дейности против Беларус. Както постоянно, те го вършат в съюз, с непознати ръце (и животи), които „ вкарват “ своите милитаристични стратегии.

- Съмнявам се. Там не желаят да влизат в директна борба. За НАТО и Пентагона, т.е. за Съединени американски щати, е значимо не да се унищожи, а да се изтощи Руската федерация. И без това, те имат вяра, че Беларус ще падне.

" СП ": - Ще съумеят ли да се защитят? Имат ли всичко належащо за това? 

- Те имат основното - Русия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР