Известни бизнесмени ще бъдат арестувани във връзка с операцията на

...
Известни бизнесмени ще бъдат арестувани във връзка с операцията на
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ! Задават се арести на знакови бизнесмени!

Известни предприемачи ще бъдат задържани по отношение на интервенцията на Специализираната прокуратура за противопоставяне на данъчни закононарушения. Горещата вест бе доказана пред БЛИЦ от два самостоятелни източника от правоохранителната система.

Магистрати от Специализираната прокуратура не престават да правят оперативно - следствени дейности в офиси във „ Винпром Карнобат “ ООД, „ Сис Индустрийс “ ООД и „ Топаз Мел “ ООД.

Процесуално-следствените дейности – претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на очевидци са в границите на формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, държане на акцизни артикули без бандерол и пране на пари. Данъчните закононарушения са осъществявани в интервала 2009 година – 2018 година, като действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от сдружения от вида „ изчезнали търговци “, за действие на основаната скица на данъчна машинация. БЛИЦ научи, че тъмните афери са нанесли вреди на държавния бюджет за десетки милиони левове. А по-късно част от парите са били препрани посредством легални действия и е изработен опит да бъдат узаконени.

" Събрани са доказателства и за закононарушения пране на пари - в интервала 2009г. – 2018 година са били осъществявани финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение ", потвърдиха магистрати пред БЛИЦ.

Под управлението на Специализираната прокуратура, на 18.07.2018 година бе открита противозаконната фабрика, употребена от незаконната група за произвеждане на цигари. Действията по следствието са предоставени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се правят по едно и също време на територията на град София, град Карнобат, село Венец и село Церковски, община Карнобат.

Очаква се спецмагистратите да претърсят и още няколко адреса по отношение на интервенцията.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР