Известната ромската фамилия Карагьозови от Столипиново осъди НАП, след като

...
Известната ромската фамилия Карагьозови от Столипиново осъди НАП, след като
Коментари Харесай

Известната ромска фамилия Карагьозови осъди НАП заради глоба от 3000 лева

Известната ромската фамилия Карагьозови от Столипиново осъди Национална агенция за приходите, откакто от организацията постановиха санкция от 3000 лв. на компанията им. Едноличен търговец „ ЧАКМАК 60 ” с МОЛ Веселин Карагьозов е обжалвала в съда наказателно разпореждане, издадено на 17 февруари тази година от Главна дирекция „ Фискален надзор “ при Централно управление на Национална агенция за приходите. Санкцията е по закона за Данък добавена стойност и е в размер на 3000 лв..
Прочетете още
Причината е заплащане от друга компания за което се твърди, че е направено в брой и не е публикуван касов бон, с което се заобикаля заплащане на Данък добавена стойност. Пред Районен съд – Пловдив Карагьозови настояват, че на 4 октомври 2021 година е постъпило заплащане към тях от „ Инфрастройгруп “ ЕООД с издадена фактура в размер на 5 000 лв., което е заплатено напълно с банков превод по банкова сметка. В жалбата се твърди, че не са получавали никакви заплащания в брой.

Представителят на Национална агенция за приходите от своя страна се базира на попълнената декларация от представляващия едноличния търговец като намира същата за годно доказателство, от което да се открива, че заплащането по фактурата е осъществено в брой. В този случай търговецът е следвало да има инсталирано и въведено в употреба фискално устройство, каквото е нямал.

Съдът от своя страна като е разгледал доводите на страните и доказателствата е открил, че в действителност глобата е формирана за неналичието на касов уред, а не за заплащането по съответната фактура, а от организацията са създали пропуск, като не са позволили разкриването на обективната истина по заплащането на фактура, направено година преди инспекцията. Представителят на Едноличен търговец „ ЧАКМАК 60 ” Веселин Карагьозов е разписал, възложен му документ от Национална агенция за приходите, че заплащането по съответната фактура е било направено в брой, само че никой не го е срещнал със наличието.

След запознаване с всички материали по делото, преди дни магистратите са отменили санкцията от 3000 лв., а със същото решение са наложили на Национална агенция за приходите да заплати на Едноличен търговец „ ЧАКМАК 60 ” сумата от 850 лв. представляваща разходи за адвокатско заплащане.

Повече за колоритните истории на ромската фамилия, може да прочетете тук:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР