Известната българска тенисистка Мануела Малеева обвини министъра на туризма Николина

...
Известната българска тенисистка Мануела Малеева обвини министъра на туризма Николина
Коментари Харесай

След проверката на „Корал”: Мануела Малеева обвини министър Ангелкова в арогантност

Известната българска тенисистка Мануела Малеева упрекна министъра на туризма Николина Ангелкова, че е се е държала надменно с почиващите на плаж „ Корал”. Част от тях даже нарекоха мутренско държанието на министъра и съпътстващите я инспектори.

Вчера от министерството оповестиха, че са създали инспекция на плажа, при която са открити нарушавания. Почиващите на плаж „ Корал” обаче са на мнение, че са репресирани и подложени на голям брой инспекции, защото са подали сигнал за противозаконни разрешителни за градеж.

Пред bTV Мануела Малеева разяснява, че през вчерашния ден напълно инцидентно се е оказала на плажа и може би е изненадала министър Ангелкова с наличието си. „ Както слушах в профил мненията, нападките и арогантното поведение, просто не съумях да се сдържа и да кажа: Престанете да ни говорите с този саркастичен звук, ние не сме хора второ качество”, уточни тя.



„ Когато някой по този начин се държи с мен, с това надменност на човек, който знае, че властта е зад него, от време на време ми е мъчно да отвръщам. Г-жа Ангелкова ме гледаше в очите и ми сподели: Не ви имам вяра, не ви имам вяра за това, че съм тук без ток и без вода”, добави Малеева.

„ Ние сме елементарни хора, които обичаме природата в чистия й тип – без чадъри, хотели и застроени плажове. По тази причина бяхме в основата на сигнала за над 30 позволения за градеж в региона на „ Корал”, разяснява пред bTV Васо Гюров.

„ Хората, които са издали противозаконните разрешителни за градеж, не са преследвани, а ние сме преследвани за това, че сме поставили една тента или палатка. Пускат се също клюки, че крадем ток”, добави той.

Пред bTV Ангелкова отхвърли обвиняванията и увери, че инспекции се вършат по всички плажове и всички са равни пред закона. „ Нито аз, нито сътрудниците можем да си позволим сходно отношение, камо ли да упрекваме някого”, безапелационна беше тя.

Министърът още веднъж акцентира, че е открито нелегално потребление на ток и вода. Имало е ситуирани палатки и каравани в частни парцели, както и на плажа, като ще се открива дали са върху дюни или не. По думите й става все по-належащо да има правилник къде може да се къмпингува.

Мануела Малеева от своя страна разяснява, че Ангелкова не е дала отговор на въпроса кой е дал тези 38 противозаконни разрешителни за градеж. „ Хотел „ Морско конче”, което е на дюните, и беше дадено още от министър Павлова да бъде опустошен, към момента стои там”, акцентира тя.

По думите на Гюров за 5 дни на „ Корал” са направени 4 инспекции, а Малеева добави, че е имало такава в това число и нощес към 22 ч. „ Това е наказателен метод на действия”, уточни тя.

Ангелкова обаче акцентира, че Министерството на туризма е направило единствено една инспекция – през вчерашния ден денем към 10:30 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР