Известна рансъмуер група е започнала да изнудва Apple след компрометиране

...
Известна рансъмуер група е започнала да изнудва Apple след компрометиране
Коментари Харесай

Рансъмуер група изнудва Apple

Известна рансъмуер група е почнала да изнудва Apple след компрометиране на мрежата на един от Quanta Computer, един от главните сътрудници на компанията в Азия.

REvil или Sodinokibi е една от най-успешните киберпрестъпни банди в Интернет през днешния ден. Групировката следва модерните трендове измежду разпространяващите рансъмуер през днешния ден – вместо случайни всеобщи акции, те организират целенасочени интервенции към огромни компании, при които с изключение на критпирането на информацията, те крадат чувствителни данни, след което заплашват жертвата, че ще ги разгласяват, в случай че не им бъде платена избрана сума. Това обаче се явява първият прочут случай, при който изнудвани с изключение на самата жертва е и неин сътрудник.

The Record предава, че хакерите не са получили пари от Quanta, което се явява и повода те да стартират да разгласяват в даркуеб конгрес, открадната от тях информация. В случая, те разгласяват данни, принадлежащи на Apple. В случая: 21 скрийншота от схемите на MacBook, като заплашват да разгласяват всеки ден нови данни, до момента в който Quanta или Apple не платят. Според информация на медията, желаната сума, с цел да спрат с публикуването на информацията възлиза на $50 милиона. Quanta Computer е тайвански производител на електроника, като измежду клиентите им са водещи компании от ранга на Dell, Hewlett-Packard Inc., Alienware Inc., Amazon.com Inc., Cisco Systems Inc., Fujitsu Ltd., Gericom, Lenovo Group Ltd., LG Electronics Inc., Maxdata, Microsoft Corp., MPC, Blackberry Ltd., Sharp Corp., Siemens AG, Sony Group Corp., Sun Microsystems Inc., Toshiba Corp., Verizon Wireless и Vizio Inc., което се и показва в посланието на REvil. Изглежда, че групата е съумяла да се снабди с сензитивна информация, обвързвана и с тези компании, за което пишат в известието си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР