Извеждат масово украинци с автобуси от хотелите в Слънчев брягДнес

...
Извеждат масово украинци с автобуси от хотелите в Слънчев брягДнес
Коментари Харесай

Масово извеждат украинци от Слънчев бряг

Извеждат всеобщо украинци с рейсове от хотелите в Слънчев бряг

Днес 600 души бяха преместени в друга база, само че единствено краткотрайно. Все още няма изясненост какъв брой от хотелите в курорта ще се възползват от удължаването на програмата за настаняването на бежанците при новите условия.

Още сутринта багажът на десетки майки с деца беше изнесен пред един от хотелите в курорта. Автобуси чакаха да ги извозят към друга база. Лина към този момент е решила, че евентуално откакто завърши програмата, ще се върне с детето си в Украйна, макар че войната продължава, осведоми.

"До 31 май ще сме гратис, само че след 1 юни ни споделиха, че би трябвало да си плащаме. Много тъпо, тъй като никой от нас няма пари. А да се върнем в Николаев е ужасно ", оплака се Лина.

"Ако в Украйна е безвредно и можем да се върнем вкъщи, ще се върнем. Много желаеме да се върнем, само че към този момент е невероятно, тъй като е окупирана територия ", показа Ирина.

"Тези от нас, които в този момент нямат дом и нямат опция да се върнат вкъщи, благодаря, че можем да се преместим някъде тук в България на безвредно място ", сподели друга майка от Украйна.

Собственикът на хотела е провел самичък извозването и преместването на 600 бежанци, защото към този момент чака туристи. Няма да се възползва от удължаването на програмата, която планува 15 лева дневно за настанен украинец.

"На 43 лева не желая да ги оставя, а в случай че до момента бяха 15 лева, не знам за какъв смях би трябвало да приказваме. Само токът ми е повече ", разяснява хотелиерът Венелин Ташев.

Бежанците ще бъдат настанени в различен хотел, само че единствено краткотрайно. Собственикът също няма да се възползва от удължаването на мярката.

"15 лева с три хранения е невероятно в нашата страна да се получи. Призовавам страната, в случай че си е в ролята, тъй като ние изпълняваме нейната роля, като един тип домове за тези хора, да бъде по този начин общителна да продължи програмата най-малко още един месец. Да може съответно да се откри решение. Само аз настанявам 600 индивида, а базите на страната са 3000 ", настоя хотелиерът Красимир Белорежки.

От новата мярка ще се възползват най-вече нискокатегорийни хотели. В Слънчев бряг те са най-вече в "Зона Запад ", само че на този стадий няма изясненост какъв брой от тях ще одобряват бежанци при новите условия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР