Извършват се замервания на четири точки в петте столични квартала,

...
Извършват се замервания на четири точки в петте столични квартала,
Коментари Харесай

Лорита Радева: В бюджета за догодина има 450 млн. лв. за чист въздух в София


Извършват се замервания на четири точки в петте столични квартала, които през днешния ден излизат на митинг. Искаме да проучваме съответните равнища на замърсяване. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия общинският консултант от ГЕРБ и ръководител на Комисията по околна среда в Столичния общински съвет Лорита Радева.
Само за две седмици бяха събрани над 2500 гуми, с което се лимитира опцията за замърсяване на въздуха от горене на тези гуми. 450 млн. лева са заложени в бюджета на Столична община за 2018 година за чист въздух. Нашата съществена борба в този мандат е оправянето с казуса с фините прахови частици, съобщи Радева.
Обшинският консултант от Българска социалистическа партия Калоян Паргов акцентира, че замърсяването на въздуха в София е пет пъти над нормата. Очевидно тактиката на Столична община не работи. Основната мярка за битка с фините прахови частици е постоянното миене на улиците. Друга мярка е понижаване на дизеловите коли, трета мярка е надзор на отопляването с твърдо гориво. Столична община би трябвало да си свърши работата, означи социалистът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР