Училищата днес трябва да се стремят не просто към високи

...
Училищата днес трябва да се стремят не просто към високи
Коментари Харесай

Отличие за най - голямото училище в Поморие

Училищата през днешния ден би трябвало да се стремят не просто към високи резултати на учениците си, само че и към развиване на гения им и образуването им като пълноценни персони. Това сподели министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на среща с учебния екип и шефа на СУ “Иван Вазов ” в Поморие. Той отличи просветителната институция с плакет на МОН за множеството интензивности, които осъществя, а в срещата присъединяване взеха и кметът на общината Иван Алексиев и началникът на Регионалното ръководство на образованието в Бургас Петя Петрова.

„ Разнородните действия, които реализирате, демонстрират че интензивно работите с учениците и ги развивате като персони ” , акцентира проф. Цоков. Той насърчи учебното заведение да кандидатства пред МОН и да получи статут на „ новаторско ”. „ Това ще ви даде опция да обменяте опит и положителни практики с учебни заведения от цялата страна и да бъдете още по-успешни ”, изясни министърът.

Директорът на учебното заведение Петя Казакова показа една от последните начинания на учебното заведение - конкурс „ Монополи Поморие “, който предизвика съзидателното мислене на учениците с условие монополи картата да включва стратегически обекти, илюстриращи инфраструктурата на града. Следващата стъпка е осъществяване на учебен шампионат „ Монополи Поморие “, в който учениците ще се забавляват и учат по едно и също време, като развиват и ползват добитите познания по предприемачество. В учебното заведение работят интензивно и по стратегиите на МОН и развиват редица клубове по ползи.

В СУ “Иван Вазов ” в Поморие се образоват 730 възпитаници и се оферират профили по предприемачество и непознати езици. От тази година следва да започва и профилирано образование по електронна търговия. Традиционно учебното заведение дава и високи резултати на националните външни оценения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР