Извършилият нападението в Арас 25-годишен френски младеж от чеченски произход,

...
Извършилият нападението в Арас 25-годишен френски младеж от чеченски произход,
Коментари Харесай

Франция отне гражданството на чеченеца, който уби учител в Арас

Извършилият нападението в Арас 25-годишен френски юноша от чеченски генезис, който е роден в Чечения и е осъждан неведнъж за закононарушения, свързани с тероризъм, бе лишен от френско поданство според декрет на френския вътрешен министър Жералд Дарманен, оповестен през днешния ден в Държавен вестник, съобщи Българска телеграфна агенция.

Публикуването на този декрет става седмица след нападението в Арас (Северна Франция), при което нападателят Мохамед Могучков, израснал във Франция, умъртви учителя по френски език Доминик Бернар и рани още трима души.

Младият мъж с отнето поданство е станал французин вследствие на натурализацията на майка му през 2009 година, а също по този начин има и съветско поданство. По време на правосъдното дело той декларира, че е дошъл във Франция с родителите си, когато е бил на три години.

В указа се загатва присъдата от 9 години затвор, издадена на младежа от Апелативния съд в Париж през януари 2020 година за " присъединяване в незаконно съдружие за подготовка на терористичен акт " и още една присъда, за действия от същото естество, само че осъществени, когато е бил малолетен, постановена от Парижкия съд за малолетни през март 2019 година и доказана при обжалването.

През 2017 година младият мъж е наказан на пет години затвор и за " прослава на терористичен акт " и " директно провокиране към терористичен акт ", гласи правосъдното решение.

Вечерта на нападението в Арас министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен изрази желанието си да може да " експулсира всички тези, които даже когато са пристигнали са на две или тригодишна възраст във Франция, са чужденци и заслужават да се върнат в страната си на генезис, тъй като не съблюдават законите на републиката ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР