Извършените разходи за командировки от бюджета на Министерството на вътрешните

...
Извършените разходи за командировки от бюджета на Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

3 млн. ни струват полицаите по границата

Извършените разноски за командировки от бюджета на Министерството на вътрешните работи за интервала от януари до април са общо 1 649 267 лв.. Това е посочено в писмен отговор на министър Бойко Рашков на парламентарен въпрос, оповестен на уеб страницата на Народното събрание. Извършените разноски за командировки със средства от фондовете на Европейския съюз от Главна дирекция „ Гранична полиция “ за същия интервал са в размер на 1 510 535 лв., т.е., общо 3 159 902 лв..

Рашков добавя още, че за януари месец разноските за командировки на чиновници от регионалните дирекции по бюджета на министерството са 350 183 лева; за февруари разноските за командировки на чиновници от Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции са 342 242 лева; за март - 412 391 лв., а за април - 544 451 лв..

Данните са предоставени от вътрешния министър в отговор на въпрос подложен от народния представител Христо Терзийски по отношение на разноските за командироване на чиновници по южната ни граница, за справяне с мигрантския напън.

Преди седмица от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че от началото на 2022 година са предотвратени близо 34 хиляди опита за нелегално влизане в България, което е с четири пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. От ведомството обясниха, че миграционният напън по българо-турската граница съставлява 98% от общия миграционен напън на границите на страната ни.

Също по този начин от 20 април 2022 година, със заповед на министъра на вътрешните работи, е въведен План за деяние при изключителна обстановка в резултат на повишен миграционен напън по границата на Република България с Република Турция.

За дейно противопоставяне на незаконната миграция в зоната на отговорност на Регионална дирекция " Гранична полиция " - Елхово са командировани чиновници от други структури на Главна дирекция „ Гранична полиция “, от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, от Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма " и от Министерството на защитата.

В резултат на подхванатите ограничения и в резултат на спомагателните сили и средства, съсредоточени по границата, потенциалът на профилираните домове за краткотрайно настаняване на чужденци към Дирекция „ Миграция “ все още е напълнен под 40%, допълват още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР