Изварата е един от ценните хранителни продукти, които човек трябва

...
Изварата е един от ценните хранителни продукти, които човек трябва
Коментари Харесай

Вижте защо трябва да хапвате извара

Изварата е един от скъпите хранителни артикули, които човек би трябвало да употребява постоянно. Но тя постоянно е подценяван и подценяван артикул.
Изварата е източник е на аминокиселини, витамини от група В, А и С, както и белтъчини и фолиева киселина. В нея също по този начин се съдържат омега 3 и омега-6 мастни ненаситени киселини. Вижте няколко аргументи да включите изварата в менюто си:

Засища и изгаря мазнини
Изварата засища глада за дълъг интервал от време, без да нарушава обмяната на субстанции. Може даже да я включите в менюто за вечеря, преди сън без риск, че ще натрупате непотребни килограми. Тя е изключително подобаваща храна за тези, които се грижат за фигурата си. Усвоява се бързо, даже, в случай че човек има нетърпимост към лактоза. Тя съдържа доста белтък и потребни микроелементи както и аминокиселината метионин, която форсира изгарянето на мазнини.
Препоръчва се при хронични болести. Изварата може да бъде включена в менюто на хора, които страдат от високо кръвно и заболявания на черния дроб. Тя е изключително добър източник на калций, по тази причина е потребна за хората, които са застрашени от остеопороза и трошливост на костите, както и за възрастните.
Премахва напрежението
Консумацията на извара подтиква синтеза на хормона на щастието – серотонин, тъй като е богата на една скъпа аминокиселина – триптофан. Изварата съдържа и холин, които усъвършенства работата на цялата нервна система както и на мозъка. Ако тя участва постоянно в менюто, човек ще спи по-дълго, ще е по-спокоен и по-лесно ще се оправя със напрежението.
Повишава имунитета
Изварата е в листата с продуктите, които спомагат построяването на висока имунна отбрана. Тя съдържа доста потребни бактерии, които усъвършенстват салдото в чревната микрофлора и потискат размножаването на патогенните бактерии, които предизвикват редица заболявания.
Редовната консумация на извара е добра профилактика на инфекции, включително против млечница и други гъбични заболявания.

Помага против атеросклерозата
Ако постоянно консумирате извара, това е добра профилактика и на атеросклерозата, при която кръвоносните съдове губят своята разтегливост, стесняват се и по стените им се отсрочва атеросклеротична плака. Това внезапно покачва риска от инфаркт и инсулт. Аминокиселините в изварата са изключително потребни, тъй като оказват помощ на организма да изхвърли токсичните съединения, които повреждат кръвоносните съдове и предизвикват атеросклерозата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР