Извънредно заседание проведе тази вечер общинската избирателна комисия в Благоевград,

...
Извънредно заседание проведе тази вечер общинската избирателна комисия в Благоевград,
Коментари Харесай

ОИК-Благоевград проверява кмета Томов – не е заличил фирмата си в Търговския регистър

Извънредно съвещание организира довечера общинската изборна комисия в Благоевград, откакто беше сезирана от някогашния кмет на регионалния център Атанас Камбитов за това, че актуалният кмет Румен Томов не е заличил компанията си в Търговския указател, съобщи БНР.

Атанас Камбитов, който в продължение на два мандата ръководи Благоевград като кмет на ГЕРБ, само че загуби локалния избор на 3 ноември, подаде тъжба в ОИК след направена от него инспекция в Търговския указател. По думите му актуалният кмет Румен Томов е трансферирал едноличната си компания на сина си, само че в регистъра тя е записана под друго име и с различен ЕИК.

В открития от закона период от един месец той не е заличил своята " Едноличен търговец Румен Томов-АЛМА-ЕМ ", която на процедура продължавала да бъде настояща, се твърди още в жалбата.

Две протоколни решения взе на изключителното си съвещание 13-членната ОИК: едното е да изиска публична информация от Търговския указател към Агенцията по вписванията за фактическото положение на сдружението - дали е подадено искане за изтриване и по кое време. Другото е дали кметът Томов е уведомил общинския съвет за подхванатите дейности по смисъла на член 41, алинея 3 от ЗМСМА.

След като получи тези документи, както и мнение от кмета, в тридневен период комисията е длъжна да вземе " решение за преустановяване на пълномощията или да откаже да ги приключи ", съобщи ръководителят на Общинската изборна комисия Мартин Бусаров. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР