Извънредно заседание на съвета за съдебна реформа поискаха осем негови

...
Извънредно заседание на съвета за съдебна реформа поискаха осем негови
Коментари Харесай

Осем членове на Съвета за съдебната реформа поискаха извънредно заседание

Извънредно съвещание на съвета за правосъдна промяна желаеха осем негови членове. Искането е до правосъдния министър Цецка Цачева, която е ръководител на Съвета по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система.

Искането е отправено от Съюза на юристите в България, Висшия адвокатски съвет, Съюза на съдиите в България, Сдружение с нестопанска цел " Сефита ", сдружението " Център за неправителствени организации в Разград ", Националната мрежа за децата, Програмата за развиване на правосъдната система и Българския институт за правни начинания.

Повод за него е импортираният от група народни представители предходната седмица план за изменение на Закона за правосъдната власт. Той планува по-високи заплати на работещите магистрати в профилираните структури, което съгласно някои адвокати и неправителствения бранш ще трансформира тези институции в специфични и изключителни. Повече четете тук.

Членовете на Съвета желаят и да се сътвори работна група, която да се занимае с Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността " Право ".

Съветът бе основан през януари месец 2016 година с Постановление на Министерски съвет. Част от пълномощията на Съвета са да разисква оферти за промени в нормативните актове, свързани с осъществяване на Стратегията, както и да координира политиките за използване на Стратегията.

Осемте организации напомнят, че искане за привикване на изключително съвещание на Съвета може да бъде направено от 1/3 от неговите членове. Заради съкратените периоди за предвижване на законопроекта в Народното събрание пък, организациите са поискали от министъра на правораздаването да свика Съвета във допустимо най-кратък период.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР