Извънредно заседание на антитерористичния комитет на Великобритания - Кобра ще

...
Извънредно заседание на антитерористичния комитет на Великобритания - Кобра ще
Коментари Харесай

В Лондон свикват комитета Кобра заради отравянето на Сергей Скрипал

Извънредно съвещание на антитерористичния комитет на Англия - Кобра ще се организира през днешния ден. Основна точка в дневния ред се чака да бъде опитът за отравяне на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, съобщи нюз.бг, цитирайки английските медии.
Англия ще отговори по подобаващ метод, в случай че доказателствата покажат, че Москва е провела офанзивата против двамата. Това предизвести английският министър председател Тереза Мей през вчерашния ден. Британски медии и някои политици настояват, че Русия евентуално стои зад офанзивата, до момента в който Москва твърди, че това е следващата антируска агитация.
Вестник " Дейли мейл " пък разкрива, че камерите за наблюдаване са хванали жена да минава около съветския разузнавач Сергей Скрапал и щерка му Юлия. Това е станало минути преди двамата да се строполят на близка скамейка в центъра на Солсбъри. От камерата за наблюдаване се вижда, че мистериозната жена носи бяла чанта. В момента няма повече детайлности за случая.
Скрипал преди няколко години бе участник в огромно шпионско дело. Той е наказан в Русия за работа за английското разузнаване МИ-6. По-късно Русия го обмени при размяната с жители, упрекнати в шпионаж, само че в интерес на Русия. В това число беше и Анна Чапман. След това някогашният помощник на ГРУ получи леговище във Англия, напомня нюз.бг. За последните няколко години той загуби съвсем цялото си семейство - в авиокатастрофа почина брачната половинка му. Загинаха неговият брат и наследник. Единствено щерка му остана жива.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР