Извънредно положение в Калифорния, където над 300 кв. км. са

...
Извънредно положение в Калифорния, където над 300 кв. км. са
Коментари Харесай

Заради пожарите в Калифорния: 200 000 евакуирани, над 2 млн. са без ток

Извънредно състояние в Калифорния, където над 300 кв. км. са обхванати от унищожителни пожари. Заради огнената буря е превантивно стопират електричеството на над 2 млн. души. Стотици хиляди са евакуирани.

Четвърти ден не престават опитите за преодоляване на огнената буря в Калифорния. Огънят избухна в северната част на щата, а поради мощните ветрове, стихията бързо обхвана големи площи. Пламъците са унищожили над 100 къщи, само че към този момент не се оповестява за починали хора.

Заради пожарите беше наложена евакуацията на близо 200 000 души. Част от от тях по-късно са се върнали в домовете си, където обаче няма ток. От събота насам от съображения за сигурност от време на време се прекъсва електроподаването.
Ерик Фасети, кмет на Лос Анджелис: В региона живеят доста хора и самият развой по евакуирането им е извънредно комплициран. Очакваме да се засилят ветровете, което в допълнение да разпали огнищата. За последно пожар с такива размери е горял в Калифорния през 60-те години.
Пламъците доближиха и до регион, желан от холивудските звезди и политици. Домовете си напуснаха баскетболната звезда Леброн Джеймс, рапърът Доктор Дре и артистът и някогашен губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер.
Арнолд Шварценегер: Евакуираха ни към 3:30 сутринта. Ако сте в застрашената зона, не се мотайте. Изчезвайте! Специални благодарности на най-хубавите пожарникари в света. Те са същински герои, които излагат себе си на заплаха, с цел да защитят жителите на Калифорния.
Местните управляващи предизвестяват, че се чака стихията да не бъде овладяна най-малко през идващите 2 денонощия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР