Извънредните ситуации на Международната космическа станция (МКС) са зачестили и

...
Извънредните ситуации на Международната космическа станция (МКС) са зачестили и
Коментари Харесай

Инцидентите на МКС зачестили заради възрастта ѝ

Извънредните обстановки на Международната галактическа станция (МКС) са зачестили и съществуването на парчета в ниска околоземна орбита. Това съобщи в четвъртък изпълнителният шеф на " Роскосмос " Юрий Борисов, представен от " Интерфакс ".

" От една страна, това е възрастта на станцията, въпреки това, съществуването на изкуствени боклуци, които са в околоземна орбита, изисква непрекъснато наблюдаване и унищожаване ", сподели Борисов пред кореспонденти, засягайки въпроса за възходящ брой изключителни обстановки на МКС.

Според него това се трансформира в общ проблем, който с времето ще се разраства.

" Трябва да се вземе доста съществено, като се обърне изцяло внимание на проблемите на отбраната от парчета, както и навременно наблюдаване и отбягване, добави той. Разговарях с американските сътрудници, при тях няма суматоха. Това се възприема като естествена обстановка, която изисква сериозен разбор и премахване ", сподели Борисов.

На 9 октомври " Роскосмос " заяви за приключване на охлаждаща течност от веригата на аварийния нагревател на модула " Наука " на съветския сегмент на МКС. Според държавната корпорация главната верига за термоконтрол на модула работи обикновено и нищо не заплашва екипажа и станцията.

По-късно НАСА заяви, че съгласно ръководителите на полети от Роскосмос течът от радиатора е спрял. Това се потвърждава и от фотоси от външните камери на станцията.

На 10 октомври държавната корпорация разгласи, че космонавтите Олег Кононенко и Николай Чуб по време на работата си в открития космос на 25 октомври ще огледат и снимат мястото на приключване, с цел да открият аргументите за възникването му.

През миналата година на съветския сегмент на МКС се случиха три случая на разхерметизиране на външни системи за термоконтрол . Според Роскосмос през декември 2022 година и през февруари на товарния галактически транспортен съд " Прогрес МС-21 " причина за приключването е метеороид.

Очаква се обаче МКС, която е в орбита повече от две десетилетия, да бъде изведена от употреба след 2030 година
 Китай готви галактическата си станция за правоприемник на МКС
Китай готви галактическата си станция за правоприемник на МКС

Eксплоатационният ѝ живот ще бъде повече от 15 години

Припомняме, че по-рано този месец стана ясно, че от три на шест модула през идващите години.

Целта е да предложи на астронавти от други страни различна платформа за задачи покрай Земята, защото ръководената от НАСА Международна галактическа станция (МКС)

Китайската академия за галактически технологии уточни, че експлоатационният живот на галактическата ѝ станция ще бъде повече от 15 години. Това би било повече от 10-те години, оповестени по-рано.

Китайската галактическа станция, известна също като " Тиенгун ", или Небесен замък, действа изцяло от края на 2022 година, като може да одобри до трима астронавти на орбитална височина до 450 км.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР