Извънредни избори в Нидерландия може да заплашат членството на България

...
Извънредни избори в Нидерландия може да заплашат членството на България
Коментари Харесай

Членството ни в Шенген - под въпрос при извънредни избори в Нидерландия

Извънредни избори в Нидерландия може да заплашат участието на България в Шенген. Това разясняват анализатори, откакто държавното управление на Марк Рюте подаде оставка.

Нидерландия и Австрия са двете страни, които спъват България за участие в Шенген. В края на предходната година министър председателят Март Рюте съобщи, че желае от България да завърши механизма за мониторинг на Шенгенската осведомителна система и нова оценка по Механизма за съдействие и инспекция и изясни, че в случай че това стане до до лятото и има позитивно развиване, България може да се причисли.

Не е ясно по какъв начин новата политическа конюнктура в Нидерландия ще се отрази на договарянията ни и стъпките, които българското държавно управление прави с цел да получи зелена улица за Шенген.

В собствен разбор авторитетното издание " Политико " показва като съществена причина за разпада на нидерландското съдружно държавно управление неналичието на съглашение за това по какъв начин да се оправи с броя на търсещите леговище в страната.

Месеци наред министрите разискват нови ограничения за ограничение на потока от мигранти, само че но напрежението доближи връх тази седмица, когато две съдружни партии отхвърлиха да поддържат натиска на консервативната партия на премиера Марк Рюте да затрудни събирането на бежанските фамилии.

Рюте управлява Нидерландия от октомври 2010 година в четири разнообразни обединения, което го прави най-дълго управлявалият министър председател в холандската история, припомня " 24 часа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР