Извънредна Национална отчетно-изборна конференция на СДС да се проведе на

...
Извънредна Национална отчетно-изборна конференция на СДС да се проведе на
Коментари Харесай

СДС свиква извънредна конференция на 7 юли, по предложение на Д-р Янко Станев-свобода по места за Местни Избори2019

Извънредна Национална отчетно-изборна конференция на Съюз на демократичните сили да се организира на 7 юли. Това реши Националният съвет на синята партия, който се събра в София откакто беше призован по правилник от Председателя на седесарите Божидар Лукарски.

Заседанието се организира по правилник, като участваха съвсем всички членове на Националния съвет при следния дневен ред:

1. Свикване на изключителна отчетно-изборна национална конференция на Политическа партия „ Съюз на демократичните сили “.

2. Обсъждане на предложение за освобождение и избор на Председател на Националния щаб за избори.

3. Предложение за освобождение и избор на Главен секретар.

4. Политическа полемика.

5. Разни.

Прие се предлагането за привикване на отчетно-изборна конференция, която да се организира на 7 юли, като се избраха и съответните органи за провеждането й. Националния съвет освободи от служба Председателя на Националния щаб за избори Георги Ненков, като на негово място избра Илия Лазаров.

Предложението за освобождение на Главния секретар на Съюз на демократичните сили Филип Кирев не се одобри и по този начин той остава на тази служба.

Председателят на варненските седесари и член на Народно събрание Д-р Янко Станев направи предложение, на всички локални структури да се даде цялостна независимост на коалиране или независимо явяване за Местни избори 2019г., което се одобри единомислещо от членовете на Националния съвет. Разбира се, това изключва безпринципни обединения с леви партии и политически субекти. Това политическо решение е обвързвано с това да се изпълнят небходимите юридически и политически дейности от страна на управителните органи на Съюз на демократичните сили.

За краткотрайно изпълняващ длъжността Председател на Младежко Съюз на демократичните сили беше определен Дончо Златев, представител на бургаската организация.

До 7 Юни Съюз на демократичните сили Варна ще показа каква да бъде политическата визия на партията за понататъшните дейности.

Не на последно място бе даден период на Националния изпълнителен съвет (НИС) до 15 Юни да преведе в уставен ред организациите, които не са постоянни понастоящем./sdsvarna.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР