Извън продълженията на популярните блокбъстъри и фантастичните герои на Marvel

...
Извън продълженията на популярните блокбъстъри и фантастичните герои на Marvel
Коментари Харесай

10-те филма, които си заслужава да изгледате тази зима

Извън продълженията на известните блокбъстъри и фантастичните герои на Marvel и DC, постоянно включвани в ранглисти за най-очакваните ленти за годината, ви предлагаме лист с 10 в действителност качествени кино лентата, които си заслужава да видите.

Сред тях са дълго чаканата премиера на новия филм на Ники Илиев, с присъединяване на Орлин Павлов и Гари Дърден, филмът с най-вече номинации за „ Златен глобус “ 2018 – „ Формата на водата “ и фамилната драма „ Чудеса “ с Джулия Робъртс, която се радва на много добър зрителски интерес зад Океана, след премиерата си през декември. И трите кино лентата, ще можем да забележим още при започване на януари.

Ето и цялостният лист с 10-те кино лентата, които не би трябвало да пропускате тази зима.

1. Нокаут или всичко, което тя написа

Новият филм на Ники Илиев, с присъединяване на звездата от „ От местопръстеплението “ – Гари Дурдан, ще бъде в кината от 5 януари. Лентата към този момент завоюва премия в Лос Анджелис в конкурс за сюжет.

Историята споделя за някогашен боксьор (Гари Дърден), който след редица контузии се насочва към музикалната кариера. Запознанството му с красиво момиче (Саня Илиева) повлича след себе си поредност от трагични обрати и занимателни моменти, като в историята се включват още Башар Рахал, обичаната от всички Катерина Евро със сина си Александър Кадиев, Георги Стайков, Диана Любенова.

2. Чудеса

Историята показва сложния живот на 11-годишния Август Пулман, който е роден с деформирано лице. Момчето в никакъв случай не е стъпало на учебно заведение и е общувало с доста стеснен кръг от хора, което в този момент ще би трябвало да се промени, тъй като с помощта на любящите си родители Август ще тръгне на учебно заведение и ще би трябвало да одобри себе си подобен, какъв е.

3. Формата на водата

„ Формата на водата “ на Гийермо дел Торо имаше своята международна премиера през 2017 година У нас лентата излиза на 12 януари. Филмът завоюва „ Златен лъв “ на кинофестивала във Венеция и води в номинациите за „ Златен глобус “. Фантастиката ще се състезава в седем категории, измежду които за най-хубав филм, постановка, най-хубава актриса (Сали Хокинс), поддържаща мъжка роля (Ричард Дженкинс) и поддържаща женска роля (Октавия Спенсър).

В разгара на Студената война, в загадка американска лаборатория млада няма жена стартира да поддържа връзка със необичайно водно творение. Илайза, чиито единствени другари са съседът ѝ – художникът гей Джайлс, и колежката ѝ – чистачката Зелда, е разтревожена от държанието на шефа на изследователския екип Скрикланд, който третира създанието просто като прекомерно огромен лабораторен плъх. Друг от екипа учени, поддържащ съмнителни връзки, е много по-любопитен, изключително когато вижда по какъв начин сред Илайза и създанието се заражда връзка.

4. Всичките пари на света

Това е филмът, в който основната роля в началото бе дадена на артиста Кевин Спейси, само че откакто против него излязоха обвинявания в полови подмятания и непочтено държание, продуцентската компания взе решение сцените със Спейси да бъдат изрязани и презаснети с различен артист – Кристофър Плъмър. Същият пък е номиниран за „ Златен глобус “ за поддържаща роля, за присъединяване си във кино лентата.

„ Всичките пари на света “ следва историята за отвличането на внука на нефтения магнат Джон Пол Гети, който при започване на 70-те е разгласен за най-богатият човек на света. Похитителите желаят 17 милиона $ като откуп, само че Гети отхвърля да ги заплати. Тогава те изпращат отрязаното ухо на момчето, което кара магната да заплати 3 милиона. Пол Гети III е открит в южна Италия, само че не съумява да преодолее психическата контузия и става наркозависим. Въпреки тежкото си положение Гети става татко на бъдещия холивудски артист Балтазар Гети.

5. Phantom Thread

Рейнолдс Уудкок е сполучлив американски кутюр дизайнер, който се отличава освен с ослепителен гений, само че и с доста тежък темперамент.

Той се отнася към творбите си, като към творби на изкуството, изпипва, усъвършенства и видоизменя разнообразни елементи. Постепенно славата му се разнася надалеч отвън рамките на родината му. Скоро надареният моделиер получава опция да работа за елита на английското общество и членовете на кралското семейство.

6. 15:17 до Париж

На 21 август 2015 година американски бойци в отпуска разкриват терористичен акт на влака по линията Амстердам-Брюксел-Париж и избавят 554-те пасажери. Тримата американци са наградени от президента на Франция с най-високата държавна премия – Кавалери на Легиона на достойнството, а в Съединени американски щати са нараснали и наградени от министъра на защитата с влиятелни медали.

7. Вестник на властта

„ Вестник на властта “ на Стивън Спилбърг към този момент завоюва премията за най-хубав филм на Националния съвет на кинокритиците, а звездите му Мерил Стрийп и Том Ханкс получиха основните актьорски оценки. Лентата, режисьорът и двамата известни артист са номинирани за „ Златен глобус “.

Филмът е основан на битката на в. „ Уошингтън поуст “ да разгласява през 1971 година по този начин наречените Пентагон Пейпърс. Документите съдържат класифицирани информация за американското присъединяване във войната във Виетнам.

8. Изтребление

В „ Изтребление “ човечеството се сблъсква с мистериозна и смъртоносна територия, наречена Зона Х. След необяснимата си поява преди няколко години, Зона Х непрестанно усилва своята повърхност, разрушавайки всички села и военни бази по пътя си и в случай че хората не открият метод да спрат разширението ѝ, тя ще стартира да гълтам градове и – в последна сметка – света.

Надеждата за избавление пада на плещите на Лина (Натали Портман) – биолог, част от екип от пет дами учени, които се насочат на необикновено рискова и рискована задача в Зона Х. Лина рискува личния си живот, присъединявайки се към видимо самоубийствената експедиция. Тя има и персонален претекст да се впусне в това премеждие – то ще даде отговор какво се е случило с мъжа ѝ, който се появява изведнъж тежко болен, откакто е липсващ безследно година по-рано в Зона Х, по време на загадка военна задача.

9. Нощни игри

Макс и Ани (Джейсън Бейтман и Рейчъл Макадамс) един път седмично се събират с другари и си провеждат „ нощ на игрите “. Традицията продължава до деня, когато братът на Макс – Брукс (Кайл Чандлър) провежда празненство с разгадаване на ликвидиране, цялостно с мними гангстери и подправени федерални сътрудници. Когато Брукс е похитен, всичко наподобява част от играта…

Но когато играчите позволяват случая схващат, че нито „ играта “, нито Брукс са това, което са си представяли. По време на тази безредна нощ приятелите се побъркват от непредвидените обрати на събитията. Без правила, без точки и без никаква визия какъв брой са в действителност всички играчи, всичко може да се окаже или най-великото им развлечение, или… завършек на играта!

10. С любов, Саймън

Всеки заслужава своята огромна обич, само че за Саймън (Ник Робинсън) нещата са комплицирани: никой не знае, че е гей, а той не знае в кого от анонимните си съученици се е влюбил през интернет. Решаването и на двата казуса се оказва трагично, плашещо и изменящо целия живот.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР