Изумителна заявка направи преди минути след издигането си за кандидат-президент

...
Изумителна заявка направи преди минути след издигането си за кандидат-президент
Коментари Харесай

Не, проф. Герджиков, не бива да разговаряте с нарушителя на Конституцията Кирил Петков - ще му станете съучастник като Радев

Изумителна поръчка направи преди минути след издигането си за кандидат-президент от предприемчив комитет с видни и уважавани български интелектуалци, създатели и учени проф. Анастас Герджиков. И нямам поради цялостното неглижиране на поддръжката на ГЕРБ и изтъкнатите персони от партията, градила 10 години България, отпред с Бойко Борисов.

А обяснението, че щял да потърси за диалози и поддръжка и Кирил Петков и неговата партия. Изумителното в тази поръчка на очевидно неопитния в политиката академик, е, че той следва най-малко да познава, съблюдава и почита законите на България. А главният от тях е Конституцията на Република България, която същият този Кирил Петков потъпка демонстративно и безочливо не се разкайва за това.
свързани новини92620преди 21 часа
Проф. Герджиков бил работил с него и го познавал, призна самият той. Но не обели и дума за закононарушенията му, измежду които е сключване на декларация с подправени данни, че е български, а не двоен жител. Означава ли това, че тъй като са работили дружно, той му прости престъпването на Конституцията и законите?

И най-важното, няма ли да се трансформира ректорът на СУ в съизвършител в тези действия на Кирил Петков, щом го легитимира. С какво ще е по-различен тогава от Румен Радев, който също в нарушаване на Конституцията го назначи за министър и се трансформира в негов съизвършител, за което и той още не се е разкаял? Нещо, което самият Герджиков преди минути призна, че не му харесва в мандата на Радев и което го е стимулирало да се изправи против него като конкурент на идните президентски избори.

Относно явното неглижиране в изказването му към подкрепящата го партия ГЕРБ и респективно на стотиците им хиляди гласоподаватели, професорът е редно също да даде пояснение. Още повече, че на този декор изненадващо даде поръчка, че щял да търси диалози за поддръжка и от Демократична България, Българска социалистическа партия и Политическа партия, които към този момент ясно оповестиха, че поддържат Радев.

Важни са отговорите на тези въпроси преди изборите на 14 ноември. За да са сигурни българите, че хората, които се показват за опция на нарушаващия Конституцията Румен Радев, в действителност са такава. Затова отговорът на въпроса за Кирил Петков може да е единствено един, господин Герджиков - не, не трябва да разговаряте и да приемате поддръжка от законопрестъпници.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР