Изумен съм от обвиненията и особено от предложенията на министъра

...
Изумен съм от обвиненията и особено от предложенията на министъра
Коментари Харесай

Караджов: Някой е подвел Иван Шишков за язовирите

" Изумен съм от обвиняванията и изключително от предложенията на министъра на районното развиване за спешните поправки на язовирните стени. Очевидно е, че той не е добре осведомен и някой го е подвел за положението на нещата. "

Това разяснява Гроздан Караджов, някогашен районен министър в кабинета " Петков ", след днешната конференция на служебния министър Иван Шишков на тематика противозаконното строителство на язовири.

" Никакви противозаконни практики не се прикриват! Напротив – задачата е язовирите да бъдат законно ремонтирани и законно въведени в употреба ", написа КАраджов във фейсбук.

Няма никакво подозрение, че язовирите, за които се приказва, са в неприятно положение и са рискови за популацията. Затова би трябвало да бъдат взети неотложно ограничения, с цел да не се стига до нещастия като тази в село Бисер, показва той.

Има специфична разпоредба за язовирните стени, в която категорично е разказано по кое време може да се пристъпи към спешен ремонт – когато има потвърден риск от повреда. Такъв потвърден риск има при всички визирани язовири. Работната група, която проучва обстановката, беше безапелационна за това.

Законът позволява в тази обстановка ремонтът да стартира незабавно, като нужните документи се издават в процеса на работа или най-после. И което е най-важното – обектът се вкарва в употреба с акт 16, т.е. той става безусловно легален, с явен притежател, с безапелационни гаранции за сигурност, безапелационен е някогашният районен министър.

Какво ще стане, в случай че се одобри предлагането на министър Шишков язовирните стени да бъдат оповестени за търпими обекти? Те в никакъв случай няма да могат да бъдат узаконени! Няма да им бъдат издадени нужните документи. Няма да имат акт 16 и на доста от тях собствеността ще е неразбираема. Няма да има гаранция за тяхната сигурност. Което е причина за нова покруса, показва Гроздан Караджов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР