Изцяло опиянени от нуждата и желанието да поддържаме добър и

...
Изцяло опиянени от нуждата и желанието да поддържаме добър и
Коментари Харесай

Тониране на косата без химикали

Изцяло опиянени от потребността и желанието да поддържаме добър и елегантен тип на лицето си, постоянно подценяваме това, което го заобикаля – косата. Измиваме я с шампоан, слагаме малко еликсир, връзваме я високо, тъй като нямаме време да я чакаме да изсъхне и... готово.

Важно е да си подсещаме обаче, че косата не всеки път ще бъде другарски настроена към всички химикали в продуктите, с които я третираме. Пресата, машата, слънцето, боята – все фактори, настоящи неподходящо върху структурата на косъма, неговата издръжливост и по този начин стремежи искра.

“Но можем ли да изправим на пръв взор непоправимото? За благополучие, можем! ”

Оказва се, че доста естествени артикули (с някои от които разполагаме в кухнята) имат способността да преобразят косата ни, придавайки ѝ искра, нюанс и даже цвят. Разбира се, резултатът от третирането с натурални съставки няма да бъде като този, добит след химическа интервенция. Трябва да знаем, че постигнатият резултат ще бъде по-краткотраен, новият цвят – не толкоз кондензиран, само че вероятността това да се случи и в салона е същата, нали по този начин?!

Природни артикули за красива коса:

Кафе – работи отлично, ако се стремим към по-тъмен цвят, прикриващ белите коси. Единствено би трябвало да си създадем чаша по-силно кафе (напр. еспресо), да го оставим да се охлади изцяло, след което да го смесим с еликсир и още 2 супени лъжици смляно кафе. Получената примес се нанася върху измита коса и се оставя да работи към час. За по-добри резултати и по-видима разлика в цвета се предлага изплакване с малко оцет.

Чай – сходно на кафето, черният чай прави тъмните цветове по-наситени, покривайки белите коси. Подходящ за хора със светли/руси коси е чаят от лайка, а за червенокосите – този от ройбос. Това, което би трябвало да имаме поради, до момента в който запарваме чая си, е, че колкото по-концентриран, толкоз по-добре. Това значи, че за 2 чаши гореща вода, ще са нужни 3-5 пакетчета чай. Процедурата може да протече по два метода – или да нанесем охладената напитка непосредствено върху косата, или да я смесим с еликсир (както кафето). Важното е до отмиването да има най-малко час време.

Билки – според от цвета, който желаем да реализираме, другите билки работят друго. Червенокосите да вземем за пример, с цел да подсилят цвета, могат да заложат на невен, шипка и хибискус. За брюнетките/чернокосите са подобаващи розмаринът, копривата и градинският чай, а русите коси благоприятства лайката, невенът, жълтият минзухар и слънчогледът. Процесът е същият – всички билки се запарват във вода за към 30 минути, след което течността се охлажда и се впръсква в косата. Хубаво е тя да се остави да изсъхне сама, без сешоар.

Сок от морков и цвекло – смесицата от тези два продукта ще придаде на косата естествено червени пигменти. Това, което би трябвало да създадем, е просто да нанесем 1 чаена чаша сок от морков и цвекло върху косата и да изчакаме най-малко 1 час, преди да отмием. Препоръчително е да имаме забрадка върху раменете, с цел да избегнем нежелани червени пръски и петна по облеклата.

– червеникаво-оранжевият цвят на къната е изключително подобаващ за дамите с алена и кестенява коса. Инструкциите са следните – смесват се една чаена чаша къна на прахуляк с 2 чаши лимонен сок. Полученото се оставя да престои сред 4 и 6 часа, до момента в който се получи плътна и гъста консистенция. Нанася се върху цялата дължина на косата, която по-късно се прибира в найлонова шапка. Престоява се по този начин към 2-3 часа, след което се измива.

Лимонов сок – съвършеният избор за изсветляване! За задачата косата се напръсква с прясно изцеден лимонен сок и се разресва. Оставя се да работи няколко часа, преди да се отмие.

Орехови черупки – с цел да бъде подхранен и обогатен кафевият цвят на косата, черупките на ореха се оставят да се варят за към половин час. Охладената течност се нанася отмерено върху косата, престоява се най-малко един час, след което косата се измива с хладка вода, с цел да не се отмие цветът.

Важно е да се означи, че осезаемата разлика и значителните резултати ще бъдат налице след неколкократни процедури. Но какво е малко самообладание, в случай че крайният резултат е естествена, красива, жива коса? Затова дано до тогава не забравяме, че тя има потребност от непрекъснати грижи – от заран до вечер и през всеки сезон.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР