Изцяло ново ръководство и председател са избрали от БСП в

...
Изцяло ново ръководство и председател са избрали от БСП в
Коментари Харесай

БСП с нов лидер и ръководство в София

Изцяло ново управление и ръководител са избрали от Българска социалистическа партия в столицата, разгласи лидерката на левицата Корнелия Нинова на конференция през днешния ден.

Очаквано, за водач е определена Диана Тонова - фаворитката на Нинова, единствената общинска съветничка, която не поддържа ръководителят на ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет и надлежно избегна гнева на лидерката си.

" Дългоодумваните процеси в градската организация на Българска социалистическа партия завършиха с днешната конференция. Партията се произнесе след провеждането на конференции във всичките региони на София. Днес партийните членове на конференцията, които са 147, избраха новото управление на Софийската организация на Българска социалистическа партия. За ръководител на Градския съвет избраха Диана Тонова, а за ръководител на контролната комисия – Таня Найденова ", съобщи Нинова.

За Тонова са дали своят вот 82 гласа против 63 за другата кандидатура. Нинова увери, че изборът бил " безусловно либерален ".

" Надяваме се сагата в Софийската организация да е завършила. Чака ни сериозна акция. Диана Тонова е единствената, която не гласоподава в Столичната община за сглобката. Държа се почтено и кардинално, за разлика от останалите общински съветници ", сподели още Нинова.

Общинските съветници на левицата тогава показаха, че има решение на груповия орган на Градския съвет на Българска социалистическа партия да поддържат кандидат-председателя на ПП-ДБ-СС - тъй като без него няма по какъв начин СОС да проработи. Този мотив на тогавашния ръководител на столичните социалисти Иван Таков бе пренебрегнат, Нинова смъкна политическото си довери от общинарите, а Градският съвет на Българска социалистическа партия през днешния ден бе заменен.

Нинова не пропусна да разяснява и националната политика, като означи, че вотът на съмнение към служебния кабинет е импортиран в Народно събрание. По мотив обстановката с външния министър означи:

" Дали е Даниел Митов или Главчев, това е Борисов. Все едно си назначаваме Борисов за външен министър, тъй като и двамата са ярки лица на ГЕРБ. Т.е. ГЕРБ ще прави изборите в чужбина. Естествено, че не сме съгласни с това. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР