Изтребител Су-27 на руските Въздушно-космически сили е съпроводил безпилотен самолет

...
Изтребител Су-27 на руските Въздушно-космически сили е съпроводил безпилотен самолет
Коментари Харесай

Русия вдигна изтребител, за да ескортира френски военни самолети над Черно море

Изтребител Су-27 на съветските Въздушно-космически сили е съпроводил безпилотен аероплан и два изтребителя на френските Военновъздушни сили над Черно море, като им е попречил да нарушат съветската държавна граница, заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По данни ведомството през днешния ден съветските системи за надзор на въздушното пространство над Черно море са засекли три цели, летящи към държавните граници на Русия.

" За да не се допусне нарушение на държавните граници на Руската федерация във въздуха беше вдигнат изтребител Су-27 от дежурните сили за противовъздушна защита. Екипажът на съветския изтребител разпознава въздушните цели като аероплан за далечно радиолокационно разкриване и надзор Е-3Ф и два многоцелеви изтребителя " Рафал-С " от Военновъздушни сили на Франция. При приближаването на съветския изтребител задграничните военни самолети се отклониха от направлението си към границите на Руската федерация и напуснаха въздушното пространство над акваторията на Черно море “, написа в изказването на съветското министерство на защитата.

" Въздушната задача бе извършена според плануваната навигация в интернационалното пространство. Нямаше произшествия ", съобщи боен източник на Франс прес.

Инциденти с присъединяване на военни самолети на Русия и на страни членки на НАТО се случват относително постоянно. Такива имаше и преди началото на спора в Украйна, отбелязва организацията. Подобни обстановки се развиват най-много над Черно море, само че също и над Балтийско море и на други места.

Днешният случай обзче се случи, откакто предходната седмица френският президент Еманюел Макрон съобщи, че в бъдеще " не трябва да се изключва " изпращането на западни сухопътни войски в Украйна. По-късно той повтори думите си, макар несъгласията, които предизвикваха, а през днешния ден прикани съдружниците на Киев " да не бъдат страхливци " пред лицето на една " станала неудържима " Русия, само че акцентира, че не желае никаква " ескалация " на връзките с Москва.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР