Изтребител Су-27 на руските Въздушно-космически сили е съпроводил безпилотен самолет

...
Изтребител Су-27 на руските Въздушно-космически сили е съпроводил безпилотен самолет
Коментари Харесай

Русия е изпратила изтребител, за да ескортира френски военни самолети над Черно море

Изтребител Су-27 на съветските Въздушно-космически сили е съпроводил безпилотен аероплан и два изтребителя на френските Военновъздушни сили над Черно море, като им е попречил да нарушат съветската държавна граница, заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

По данни ведомството съветските системи за надзор на въздушното пространство над Черно море са засекли три цели, летящи към държавните граници на Русия. 

" За да не се допусне нарушение на държавните граници на Руската федерация във въздуха беше вдигнат изтребител Су-27 от дежурните сили за противовъздушна защита.

" Екипажът на съветския изтребители разпознава въздушните цели като аероплан за далечно радиолокационно разкриване и надзор Е-3Ф и два многоцелеви изтребителя " Рафал-С " от Военновъздушни сили на Франция. При приближаването на съветския изтребител задграничните военни самолети се отклониха от направлението си към границите на Руската федерация и напуснаха въздушното пространство над акваторията на Черно море “ , написа в изказването на съветското министерство на защитата. 

" Въздушната задача бе извършена според плануваната навигация в интернационалното пространство. Нямаше произшествия " , съобщи боен източник на Франс прес. 

Инциденти с присъединяване на военни самолети на Русия и на страни членки на НАТО се случват относително постоянно. Такива имаше и преди началото на спора в Украйна, отбелязва организацията. Подобни обстановки се развиват най-много над Черно море, само че също и над Балтийско море и на други места.

Днешният случай обаче се случи, откакто предходната седмица френският президент Еманюел Макрон съобщи, че в бъдеще " не трябва да се изключва " изпращането на западни сухопътни войски в Украйна. По-късно той повтори думите си, макар несъгласията, които предизвикваха, а през днешния ден прикани съдружниците на Киев " да не бъдат страхливци " пред лицето на една " станала неудържима " Русия, само че акцентира, че не желае никаква " ескалация " на връзките с Москва. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР