Източници от британското разузнаване казват, че няма данни новият коронавирус

...
Източници от британското разузнаване казват, че няма данни новият коронавирус
Коментари Харесай

Неофициално от Великобритания: Няма данни коронавирусът да е изкуствено създаден

Източници от английското разузнаване споделят, че няма данни новият ковид да е тръгнал по света от китайска лаборатория, нито произхода му да не е натурален, написа вестник Гардиън.
Според разузнавачите, добилото известност в медиите " Досие от 15 страници ", което се появи в Австралия и твърди, че коронавирусът е основан от човек, не е минало обзор и утвърждение на " Петте очи ", както се назовава разследващия съюз сред Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство и Съединени американски щати.
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео повтори позиция, заемана по-рано от американския президент Доналд Тръмп, че вирусът идва от лаборатория (P4) в китайския град Ухан. Както и по-рано, Помпео не предложи някакви доказателства за това изказване.
Уханският институт по вирусология в действителност работи върху проучването на коронавируси от прилепи, какъвто се счита, че е произходът на причинителя на пандемията. Но няма никакви данни подобен вирус да е бил изтърван от лабораторията, а както разследващата общественост по света, по този начин и научните среди са на мнение, че новия ковид е с натурален генезис.
Американски учени, които са посещавали Уханския институт по вирусология, настояват, че стандартите за сигурност там са сравними с поддържаните в страните на Запад и теорията, че вирусът е минал от животни върху хора на някой от пазарите за жива стока в Китай е доста по-вероятна.
Австралийският " Дейли Телеграф ", таблоид от групата на милиардера Рупърт Мърдок, от няколко дни се концентрира върху лабораторията в Ухан, като в неделя разгласява " досието от 15 страници ", което съгласно публикацията " провокирало угриженост у държавните управления на Запад. " Според разузнаването на Австралия, обаче, документът е формиран от налични в общественото пространство теории, а не от тайните служби.
Според един от австралийските разузнавачи, говорили с The Guardian, " досието " най-вероятно идва от Съединени американски щати, като задачата му е да бъде оказан напън върху Китай.
Англия публично разгласи, че не разяснява разследваща информация, само че импровизирано, пред The Guardian източници от английското разузнаване споделили, че оповестеното в Австралия " досие " не е основано на класифицирана информация, доставена от разследващи организации.
Още: " Италия, Испания и Германия стоят все по-добре против ковид, само че в международен мащаб има дълъг път "
" Истина или неистина: Китайската комунистическа партия е основала и е отговорна за ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР