Източник: www.vilner.eu Като български производител на супер ав томобили, Sin Cars

...
Източник: www.vilner.eu Като български производител на супер ав
томобили, Sin Cars
Коментари Харесай

Pagani качество от Vilner в интериор а на българската супер кола Sin R1

Източник: www.vilner.eu

Като български производител на супер ав томобили, Sin Cars се доверяват на родното арт студио Vilner, познато по целия свят с качествената си направа. Заданието далеч не е просто – планиране и изготвяне на интериора на супер спортния Sin R1. Vilner обаче не е първият избор на русенската компания. Няколко години по-рано друго българско ателие се захваща с проекта, само че резултатите се оказват незадоволителни и неотговарящи на изискванията на Росен Даскалов, основателя на Sin Cars.

Г-н Даскалов се обръща към Vilner за партньор по-малко от два месеца преди автомобилния салон в Женева. Кокпитът трябва да бъде направен в къс период и на международно равнище. Vilner обаче приемат предизвикателството без терзания, защото към този момент имат задоволително опит с разработката и изработването на цялостни интериори за други световни производители на екзотични коли, като испанските AD Tramontana и хърватските Rimac Automobili.

Ко лата идва при Vilner с безусловно гол кокпит. Таблото, централния тунел, корите на вратите, тавана и седалките са в суров вид под формата на съставни елементи от въглероден композит. Цялостният дизайн е решен за няколко дни, като специално време е отделено на проектирането на седалките, които би трябвало да бъдат едновременно комфортни, поддържащи и далеч не на последно място - стилни. Ателието разработва няколко прототипа, преди да се стигне до финалната версия. Всеки един от разновидностите е тестван в продължение на няколко дни каране на писта, с цел да се гар антира удобството и функционалността на обвитите с кожа и алкантара карбонови корита.

Кожа и алкантара са употребявани и за покриването на съвсем всички съставни елементи и области от кокпита, даже подът на Sin R1 е облицован с алкантара, под която е поставена специфична изолираност. Воланът е тази част, чиято функционалност изисква не само да бъде моден, само че и ергономичен и износоустойчив. За обръча е използвана висококачествена кожа, а в ъглеродните апликации са дело на Sin Cars.

Изключително прелестен и значителен детайл е тъй наречените “fire wall ”, преградата разделяща кокпита от двигателния отсек. При Sin R1 тя също е карбонова, само че Vilner я тапицират с композиция от алена кожа и черна алкантара, която кореспондира със седалките. Петточковите червени колани завършват мощното и ефектно лъчение на салона, който е изпълнен и с изключителни детайли. Обърнете внимание на козирката над спортния цифров апарат: тя е съставена от въглеродни влакна, но облагородена с кожена линия с контрастен шев, а от долната и страна е положена алкантара в три цвята, които съставят българския народен байрак. Елементът само по себе си е произведение на изкуството, като сходна подробност и препратки сме привикнали да виждаме при продуктите на Pagani. Болтовете с надписи Sin Cars също припомнят на колите на Хорацио Пагани.

2017 Sin R1, 7000 куб. см, V8, атмосферен, 550 к.с., 650 Нм, 6-ст. механична, задно предаване, 1250 кг.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР