Източник: ВМА Безплатни консултации и прегледи на лица с инфекциозна

...
Източник: ВМА Безплатни консултации и прегледи на лица с инфекциозна
Коментари Харесай

Безплатни консултации за херпесни инфекции

Източник: ВМА

Безплатни съвещания и прегледи на лица с инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции провежда Военномедицинска академия. Те ще се правят от експертите от Катедрата по инфекциозни заболявания,

от 10 до 14 часа, в интервала 25-27 април.

Прегледите ще се проведат в кабинет № 108 на Катедра по инфекциозни заболявания на ВМА. За задачата би трябвало авансово записване на час тел.: 02/92 25989; 02/ 92 26125– от 08.00-14.00 часа.

От болничното заведение прецизират, че не се изисква направление от персоналния доктор.

Херпесните инфекции се провокират от огромна група вируси, които имат разнообразна клинична картина. Най-характерните признаци са нараснала температура, увеличени лимфни възли, обриви по тялото и лигавиците, както и повишен черен дроб и слезка.

Инфекциозна мононуклеоза, варицела, херпес зостер, цитомегаловирусна зараза, лабиален и генитален херпес, синдром на хроничната отмалялост, са най-честите заболявания, породени от тези вируси. По думите на експертите от ВМА, механизмът на предаване посредством слюнка и други телесни тайни са причина за улесненото им разпространяване в затворени колективи. Заразяването става най-вече в ранна детска и юношеска възраст. Поради разнородното клинично проявяване, обществената значителност и особености в лекуването им, херпесните инфекции изискват консултация от доктор експерт по инфекциозни заболявания.
Свързани публикации.. Безплатни прегледи във ВМА 0 Стартира европейската имунизационна седмица 0 Противовирусни медикаменти, въздействащи при херпес 0

Инфекциозната мононуклеоза (жлезна треска) е постоянно срещано заразно заболяване. То протича с главоболие, изнемощялост, висока температура, загуба на вкус, инфектиране на гърлото и увеличени лимфни възли по тялото. Възпалението нормално протича с ангина.

Мононуклеозата се среща най-много при деца и юноши. Нарича се още "болест на целувката " заради това, че може да се съобщи на малдите хора посредством слюнка.

При над 90% от случаите инфекциозната мононуклеоза е породена от вируса на Ебщайн-Бар (от рода на херпесните, ДНК-съдържащи вируси). Цитомегаловирусът също може да аргументи положения, които се считат за мононуклеоза с сходни недоволства.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР