Източник: V+O Communication Най-бързата българска спринтьорка Ивет Лалова помогна на

...
Източник: V+O Communication Най-бързата българска спринтьорка Ивет Лалова помогна на
Коментари Харесай

Ивет Лалова открива шампиони срещу диабета

Източник: V+O Communication

Най-бързата българска спринтьорка Ивет Лалова оказа помощ на над 350 деца и техните родители да „ спринтират “ в тематиката за предварителна защита на диабет вид 2. На първия шампионат по лека атлетика, проведен от „ Ивет Лалова Спринт Академи “ известната спортистка и деца от 6 до 13 години дружно премериха сили в спортните дисциплини 60 метра спринт, дълъг скок и щафетно тичане 4x50 метра.

Събитието е част от просветителната акция „ Открито за диабета “ на фармацевтична компания Sanofi и насочва публичния интерес към предварителна защита, ранна диагностика и вярно лекуване на диабета.

„ Целта на шампионата „ Открий първенеца в теб “ е да насърча повече деца да спортуват “, показа Ивет Лалова по време на събитието на Националния стадион „ Васил Левски “. В поддръжка на думите ѝ от компанията уредник пък за поредна година ще провеждат безвъзмездни проучвания на кръвна захар и гликиран хемоглобин в разнообразни градове в България. Целта им е да дават опция за профилактика на здравите и надзор на болестта на хората с диабет, увеличавайки достъпа по здравни грижи в дребни и огромни градове. През месеците октомври и ноември от проучванията могат се възползват жителите в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Гоце Делчев, Плевен, Червен Бряг, Карлово, Хасково, Айтос и други

Свързани публикации.. Консумацията на вода понижава риска от диабет вид 2 0 Поспиването до късно предотвратява диабет вид 2 0 Затлъстяване и диабет вид 2 при децата 0

„ Освен развиването на гения на младите ни спортисти, като дипломат на акцията „ Открито за диабета “ одобрявам като моя персонална идея и битката с обездвижването и затлъстяването. Те са измежду главните предпоставки за развиването на доста болести измежду децата, в това число и за диабет вид 2. В България болните от диабет са близо половин милион, като половината от тях не са диагностицирани. Затова приканвам децата и възрастните да спортуват постоянно и да се изследват всяка година за диабет. Не забравяте, че даже единствено всекидневната 30-минутна пешеходна разходка понижава риска от появяването на диабет вид 2 с 35-40 %. “, добави спортистката.

14 ноември е Световния ден за битка с диабета.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР